Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images
VAŽAN KORAK PREMA NASLOVU

VIDEO: NIKU KOVAČA U SLAVLJU PRESJEKLA RIJETKO VIĐENA SITUACIJA Sve u 10 minuta: Brazilac ušao u igru, zabio Bayernu pa zaradio isključenje!

U utakmici 32. kola njemačkog prvenstva Bayern je na domaćem travnjaku pobijedio Hannover 3:1. Nakon prvih 45 minuta igre rezultat je bio 2:0, a strijelci su bili Lewandowski (27') i Goretzka (40'). U 51. minuti Jonathas je smanjio 2:1 s bijele točke, a isti igrač samo četiri minute kasnije dobio je drugi žuti karton. U 84. minuti pobjedu je potvrdio Ribery. Bayern sada ima pet bodova više od drugoplasirane Borussije koja igra danas u kasnijem terminu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. svibanj 2019. 18:12

BAYERN - HANNOVER 3:1 (Lewandowski 27', Goretzka 40', Ribery 84'/ Jonathas 51')

BAYERN: Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago, Javi Martinez - Gnabry, T. Müller, Coman - Lewandowski

HANNOVER: Esser - Korb, Anton, Felipe, Ostrzolek - Schwegler - Haraguchi, Walace - Bebou, Maina - Weydandt

U 32. kolu njemačkog prvenstva Bayern je na Allianz areni pobijedio Hannover 3:1. i tako napravio važan korak prema osvajanju još jedne titule prvaka Njemačke.

Igrači Nike Kovača morali su se naraditi da dođu do tri boda, iako su nakon prvog poluvremena imali prednost od 2:0.

U 27. minuti susreta Lewandowski je glavom u mrežu pospremio sjajan centarštu Kimmicha s desnog krila.

Na 2:0 u 40. minuti povisio je Goretzka. Nakon povratne lopte Comana Bayernov veznjak s dvadesetak metara preciznim je udarcem pogodio desni kut loše postavljenog Essera.

Prvih deset minuta drugog poluvremena bile su neobične.

Kod Hannovera, umjesto Weydandta u igru je ušao Jonathas, a isti je igrač u 51. minuti bio precizan s bijele točke. Međutim, minutu kasnije Jonathas je dobio prvi, a četiri minute kasnije i drugi žuti karton pa je Hannover ostatak utakmice odigrao s igračem manje.

Pobjedu Bayerna u 84. minuti konačno je potvrdio Ribery.

Do kraja prvenstva ostala su dva kola. Bayern trenutno ima pet četiri boda više od drugoplasirane Borussije.

Asistencija Borne Sose

Hertha je kod kuće dobila Stuttgart sa 3-1, a počasni pogodak za goste zabio je Mario Gomez u 70. minuti na asistenciju lijevog braniča Borne Sose, koji je odigrao cijeli susret. Stuttgart je na 16. mjestu i vjerojatno ga čeka doigravanje za opstanak.

Borussia Mönchengladbach i Hoffenheim odigrali su 2-2, a hrvatski napadač Andrej Kramarić, koji je igrao do 75. minute za Hoffenheim, bio je jedan od najboljih pojedinaca u svojoj momčadi. U prvom poluvremenu imao je tri prigode, u 23., 30. i 40. minuti, ali je vratar zaustavio njegove udarce. A u 70. minuti iz stopostotne prigode bio je trunku neprecizan.

Hrvatski veznjak Josip Brekalo opet je bio na klupi Wolfsburga, koji je dobio Nürnberg sa 2-0.

Dan ranije Mainz i Leipzig su odigrali 3-3. Gosti su dvaput vodili s dva gola razlike, ali je Mainz ipak ostao neporažen. Za domaće su zabili Onisiwo (43), Niakhaté (67) i Mateta (83), dok su golove za Leipzig postigli Klostermann (20, 32) i Werner (49).

Linker
23. travanj 2024 15:49