Josha Vagnoman

 HANSJĂĽRGEN BRITSCH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA HansjĂĽrgen Britsch/imago Sportfotodienst/profimedia
VELIKI KIKS

VIDEO: Ovo nije moguće, je li ovo promašaj sezone? Vatreni sjajno ubacio, ali potom je uslijedio šok za tribine

Stuttgart je s 29 bodova ostao na 17. poziciji koja vodi u niži rang, dok Schalke ima i bod više
Piše: HinaObjavljeno: 14. svibanj 2023. 19:48

U susretu 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva Stuttgart i Bayer Leverkusen su odigrali 1-1, a za domaći sastav je do sudačke nadoknade igrao hrvatski reprezentativac Borna Sosa.

Za oba sastava bila je to iznimno važna utakmica. Stuttgart je u opasnoj zoni i svaki mu je bod važan u borbi za prvoligaški spas, dok se Bayer još uvijek nada plasmanu u europske kupove.

Na koncu su susret odlučila dva jedanaesterca. Domaćin je poveo u 57. minuti golom Serhoua Guirassyja, a izjednačio je Exequiel Palacios u 70. minuti.

image

Borna Sosa

PRESSEFOTO RUDEL/ROBIN RUDEL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Pressefoto Rudel/robin Rudel/imago Sportfotodienst/profimedia

Utakmica će se pamtiti i po nevjerojatnom promašaju Joshe Vagnomana koji je, nakon ubačaja Borne Sose iz kornera, sa samo pola metra promašio čitav gol! Iz rubrike ‘teže promašiti nego zabiti‘...

VIDEO PROMAŠAJA POGLEDAJTE OVDJE.

Borna Sosa je za Stuttgart igrao do 90. minute kada ga je zamijenio Tanguy Coulibaly.

Stuttgart je ostao na 17. poziciji koja vodi u niži rang natjecananja sa 29 bodova, dok Schalke stepenicu više ima i bod više. Bayer je sedmi sa 49 bodova, koliko ima i Wolfsburg na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u Europu.


U posljednjem susretu 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva RB Leipzig je preokretom u završnici susreta porazio Werder Bremen sa 2-1 skočivši na treće mjesto Bundeslige.

Sve najvažnije se dogodilo u posljednjih 20 minuta susreta.

Gosti su poveli u 70. minuti golom Leonarda Bittencourta, no u 87. minuti je izjednačio Willi Orban.

U drugoj minuti nadoknade Eren Dinkci je zabio za Werder, no pogodak je poništen zbog zaleđa. Kada se već činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Dominik Szoboszlai je u šestoj minuti nadoknade donio pobjedu domaćinu. Kod oba gola Leipziga asistent je bio Christopher Nkunku. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je za domaći sastav igrao od 71. minute.

Dva kola prije kraja prvenstva Bayern vodi sa 68 bodova, Borussia Dortmund ima bod manje, a treći je Leipzig sa 60 bodova.

Linker
19. travanj 2024 05:40