REUTERS
TAKO BLIZU EUROPE, ALI...

VIDEO: POGLEDAJTE KONTROVERZNU SITUACIJU KOJA BI MOGLA SASVIM POKVARITI PLANOVE NIKE KOVAČA Fredi Bobić ogorčen: 'On je jedini koji je to vidio!'

Težak Kovačev poraz, Eintrachtu ‘visi’ Europa
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 23. travanj 2018. 10:16

Hoće li na kraju Eintracht ostati bez Europe? Ukoliko ne osvoji Kup lako moguće, jer u prvenstvu momčad iz Franfurta, koju vodi Niko Kovač, ušla je u crnu rupu i od 1. travnja nije nikoga pobijedila. Osvojili su samo bod u tri posljednje utakmice, pa su se snovi Ligi prvaka rasplinuli, a i Europska liga sada je u opasnosti, jer iza njih je Borussia M. na samo tri boda. Jučer je pobjednički iz Frankfurta otišla Hertha, koja također na kraju može izboriti Europu. Bilo je čistih 3:0 za goste iz Berlina. No, taj je rezultat optička varka.

Naime, 50-ak minuta gledatelji su se dosađivali, najveće uzbuđenje zbilo se na predstavljanju momčadi kada je dio gledatelja zviždao prilikom predstavljanja Nike Kovača.

- Što je bilo, bilo je. Naš cilj se zna, želimo u Europu - rekao je uoči dvoboja budući trener Bayerna. No, rezultati ovog kola ne idu mu na ruku, ovaj poraz mogao bi biti koban po njihove ambicije. Odlučujući trenutak zbio se u 55. minuti. Selke je u dvoboju s Hasebeom pao, sudac Stegemann pokazao je na jedanaesterac za goste. TV-snimka pokazala je minimalan kontakt između igrača, ali sudac nije promijenio odluku, premda je imao sve argumente za to.

- Uvijek je teško tako nešto presuditi, trebamo bolje kamere ili usporene snimke. Ne mogu sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da je ovo bio penal. Selke je dugih nogu i teško ga je braniti - pomalo diplomatski je opisao ključnu situaciju trener gostiju Pal Dardai.

- Kada se uključio video sudac mislio sam “super, poništit će odluku”. No, ostali su pri njoj, premda su i Herthini čelnici bili pomalo zbunjeni. Prihvaćam prvotnu odluku, ali ako je to i nakon gledanja video snimke također dosudio, onda je on jedini koji je tako to vidio - ljutit je bio Fredi Bobić, sportski direktor Eintrachta.

SVE GOLOVE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

HSV se nada

Do kraja su domaći ostali bez isključenog Hasebea, a gosti su zabili još dva gola i otišli doma sretni. Ante Rebić još nije spreman za utakmice, a sljedećeg vikenda Kovač će imati prvu inauguraciju u svom budućem domu. Eintracht, naime, gostuje kod Bayerna.

- Imali smo neke prilike u prvom dijelu koje nismo iskoristili, a kada neka momčad po ovako vrućem vremenu dođe u vodstvo, onda je u velikoj prednosti. Momčad je odigrala dobro, dali su sve od sebe, a sada moramo skupiti snage za finiš - rekao je Kovač.

Bavarci su, pak, mirno prošli kroz Hannover, Heynckes se opet igrao s momčadi, debitantski nastup upisao je Lars Lukas Mai, 18-godišnji stoper. Bayern je do pobjede stigao u drugom poluvremenu, zabijali su “jokeri” Müller i Lewandowski. Heynckes u miru može spremati momčad za Real i prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka.

- Odigrali smo perfektno, momčad je u sjajnom stanju, nije uopće bitno tko igra, i na kojoj je poziciji. Možemo još i bolje. Važno je uoči Lige prvaka dobiti utakmicu - rekao je Heynckes.

Linker
01. svibanj 2024 03:07