DANIEL ROLAND Afp
JOŠKOVA MAJSTORIJA

Video: Pogledajte sjajnu asistenciju Gvardiola, Pongračić zamijenjen, Borussia ga novčano kaznila!

Nema više neporaženih u Bundesligi. Bayern je dobio Freiburg, ali gosti su pokazali zašto su u vrhu
Piše: Slaven Kižlin, Hina, SNObjavljeno: 06. studeni 2021. 20:51

Nema više neporaženih u Bundesligi, Bayern je nanio prvi poraz Freiburgu u dvoboju koji je pokazao da su gosti s pravom u vrhu njemačkog prvenstva. Zanimljivo je bilo i na ostalim travnjacima subotnjeg popodnevnog programa, Bochum je slavio protiv Hoffenheima, nastavlja se slobodni pad Stuttgarta, a Wolfsburg je ostvario i treću pobjedu pod novim trenerom Kohfeldtom.

Nimalo impresionirani stigli su nogometaši Freiburga na totalno rasprodanu Allianz Arenu, nakon 20 mjeseci ponovo se okupilo 75.000 gledatelja na stadionu u Münchenu. Disciplinirana momčad koja je ostvarila šest pobjeda i četiri remija u prvih 10 utakmica postavila se vrlo čvrsto i hrabro. Bayern nije mogao razviti svoju igru, prostori prema vrataru Flekkenu bili su zatvoreni, a kada bi nešto i propustili jedinica gostiju zaustavila bi sve pokušaje. Ipak, nakon pola sata Bayern je stigao u vodstvo, bio je to nesretni splet okolnosti, lopta se na kraju odbila do Müllera, koji je proigrao Goretzku, a ovaj je izbio sam pred Flekkena i zabio svoj drugi gol ove sezone. Bila je to već deveta asistencija Müllera.

Nije to poremetilo goste, nastavili su u istom ritmu, svaku prigodu koristili su za napad, no obrana Bayerna izgledala je puno bolje nego u proteklim utakmicama. Utakmica je prelomljena u 75. minuti, naravno da je svoj obol ovoj utakmici morao dati i Robert Lewandowski, iskoristio je ubačaj Sanea za svoj 13. pogodak ove sezone i 100. bundesligaški gol Bayerna u ovoj kalendarskoj godini. Samo je Köln 1977. bio efikasniji, postigli su 101 gol, tako da će Bavarci vrlo brzo ostvariti još jedan rekord.

U sudačkoj nadoknadi gosti su smanjili, prije toga je Neuer imao nekoliko odličnih obrana, na kraju je ipak završilo pobjedom Bavaraca, za koje Josip Stanišić nije igrao, ostao je na klupi.

Wolfsburg se između ostalog ovog tjedna bavio Marinom Pongračićem, stoperom koje su dali na posudbu u Borussiju D. Povremeni hrvatski reprezentativac u jednom podcastu nimalo nije štedio klub s kojim ga ugovor veže do 2024. godine. Poglavito već otišlog trenera Marka van Bommela, za kojeg je kazao da ga je htio istući, a nije štedio ni ostale, govoreći kako su ga se jednostavno htjeli riješiti. Međutim, Pongračić nije stao ni tu, otvoreno je govorio i o stanju o Borussiji, spomenuo je kako je Hummels odličan, ali stari igrač kojeg su ozljede uništile. Reakcija oba kluba bila je promptna, u Wolsburgu su odlučili sve riješiti tiho, a u Borussiji su se odlučili na novčanu kaznu nepoznata iznosa.

image

Marin Pongračić

ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

Nije to omelo Vukove da u trećoj utakmici u sedam dana ostvare treću pobjedu pod novim trenerom. Do nje su došli po isprobanom receptu od dolaska Floriana Kohfeldta, strijelac je bio Lucas Nmecha, napadač koji je ovog ljeta stigao na Volkswagen Arenu i koji se našao na Flickovu popisu za kvalifikacijske dvoboje sljedećih dana.

Andrej Kramarić i njegov Hoffenheim doživjeli su poraz u Bochumu, u kojoj su domaćini bili puno bolji i trebali su uvjerljivije slaviti. Kramarić je odigrao cijeli dvoboj, kojeg su obiljižila dva nesvakidašnja događaja. Naime, u 76. minuti Bochum je imao jedanaesterac, ulogu izvođača preuzeo je vratar Riemann i pucao visoko preko gola. Konačni rezultat djelo je Miloša Pantovića, koji je u sedmoj minuti nadoknade pogodio sa svoje polovice jer je vratar Baumann bio u šesnaestercu domaćina prilikom izvođenja kornera.

Arminia je na gostovanju kod Stuttgarta stigla do prve pobjede ove sezone, nanijevši domaćinu treći uzastopni poraz. Borna Sosa odigrao je cijeli dvoboj za Švabe.

U večernjem terminu subote RB Leipzig je pred svojim navijačima s 2-1 nadigrao Borussiju Dortmund, a hrvatski reprezentativac u dresu domaće momčadi Joško Gvardiol imao je važnu ulogu u pobjedničkoj momčadi. Gvardiol je sjajnom asistencijom u 29. minuti uposlio Francuza Christophera Nkunkua, koji je zaobišao gostujućeg vratara i poslao loptu u mrežu za 1-0. Marco Reus je u 52. minuti izjednačio na 1-1. Konačnih 2-1 postavio je danski reprezentativac Yussuf Poulsen u 68. minuti na asistenciju Nkunkua.

Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za pobjednike, dok je Marin Pongračić bio u početnom sastavu Borussije, ali ga je na poluvremenu trener Marco Rose zamijenio. Nije ovo Pongračićev tjedan, nije baš dobro reagirao ni kod Gvardiolove asistencije...

KLIKNITE OVDJE I POGLEDAJTE ASISTENCIJU GVARDIOLA!

Linker
25. travanj 2024 01:07