SEBASTIAN KAHNERT Dpa Picture-alliance Via Afp
PORAZ GVARDIOLA I DRUŠTVA

VIDEO: Sjajni Kramarić zabio prvi gol sezone i šokirao Bayer, Kovač i dalje bez pobjede, Sosa se oprostio?

Kramarić je prošlu sezonu njemačkog prvenstva zaključio s 9 asistencija i 6 pogodaka u 32 nastupa.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 16:28

Andrej Kramarić proteklog vikenda nije realizirao jedanaesterac, ali to na koncu nije bilo kobno za njegov Hoffenheim koji je doma ostvario pobjedu protiv Bochuma, jučer je pak bio strijelac u trijumfu kod Bayera u Leverkusenu. Apotekari su tako nastavili crni niz, izgubili su četvrtu utakmicu u nizu i već sada se spominje da bi trener Gerard Seoane mogao postati bivši. Ni Niki Kovaču ne ide baš najbolje na početku putovanja u Wolfsburgu, niti protiv Schalkea nisu uspjeli doći do pobjede, u vrlo dramatičnom ogledu, u kojem su gosti promašili jedanaesterac, a domaćinu je poništen pogodak nakon intervencije VAR-a. Veliku pak dramu vidjeli su gledatelji u Dortmundu, njihovi ljubimci su imali sigurnih 2:0 do 88. minute, a na kraju su gosti iz Bremena slavili s 3:2.

Odlični Kabak

Hoffenheim je tijekom prijelaznog roka doveo Ozana Kabaka, turskog stopera koji iza sebe ima i epizodu u Liverpoolu koji ga je uzeo na posudbu iz Schalkea nakon teške ozljede Virgila van Dijka. Nije se tamo baš naigrao, ali vidjelo da ima kvalitetu za nešto više. Čini se da bi dolaskom u Hoffenheim Turčin mogao iskoračiti na visine koje su mnogi očekivali kada je stigao u Njemačku.

U prve dvije utakmice momčad iz Sinheima primila je čak pet pogodaka, a jučer su prvi puta očuvali svoju mrežu čistom, Kabak je bio jedan od najboljih na terenu, a osim svoje primarne zadaće uspjevao se i nametnuti u ofenzivnom dijelu igre, jedan njegov žestoki prodor po desnom boku završio je ubačajem na drugu vratnicu gdje se našao Andrej Kramarić koji se samo nagnuo i glavom pospremio loptu u mrežu za prvi pogodak ove sezone i ukupno 89. gol u Bundesligi. Još mu dakle samo 11 nedostaje do troznamenkastog učinka u Njemačkoj.

PRVI KRAMIN POGODAK OVE SEZONE POGLEDAJTE OVDJE

Prije njega sjajan pogodak postigao je Baumgartner, pogodio je petom. Apotekari su pokušavali se vratiti u utakmicu, ali nisu imali recept kako doći do pogotka, dočim su gosti svaki izlazak pred Hradeckog brutalno kažnjavali. Postigli su i treći gol u prvom dijelu, ali je poništen. Svaka nada Bayera ugašena je 15-ak minuta prije kraja kada je Rutter zabio za konačnih 0:3. Kramarić je igrao do 85. minute.

Niko Kovač imao je na papiru povoljan raspored, izuzemo li gostovanje kod Bayerna u drugom kolu. Naime, prve dvije domaće utakmice Wolfsburg je igrao protiv povratnika u Bundesligu, Werdera i Schalkea. Protiv momčadi iz Bremena spasili su se od poraza u završnici dvoboja, završilo je 2:2, a jučer su protiv Rudara odigrali bez pogodaka. Gosti su imali prigodu s bijele točke, ali kralj drugoliogaških strijelaca ni iz dva pokušaja nije uspio svladati Casteelsa. Prvi pokušaj je sudac Zwayer poništio jer je vratar domaćih ranije napustio liniju, ali ni u drugom pokušaju Terrode nije prevario domaćeg golmana. U drugom dijelu Vukovi su zabili, ubačaj Arnolda s boka prevario je sve, pa i vratara Schwolowa, ali je Guilavogui bio u zaleđu i direktno je omeo gostujućeg golmana... Brekalo i Franjić ostali su na klupi, Pongračić je van kadra.

Stuttgart je poražen doma od Freiburga, Borna Sosa je odigrao možda posljednju utakmicu za Švabe, nastupio je do 71. minute, a dobio je i žuti karton. Jedini pogodak postigao je Vicenzo Grifo, sjajni talijanski krilni napadač gostiju.

image

Oliver Burke

SASCHA SCHUERMANN Afp

Borussia Dortmund 88 minuta izgledala je vrlo pragmatično, premda je Werder većim dijelom bio bolji, crno-žuti su vodili 2:0, a onda je krenuo uragan iz Bremena. Prvo je Buchanan savršeno pogodio vanjskim dijelom kopačke u rašlje. Potom je Moukoko imao zicer za 3:1, a u kontri su gosti stigli do 2:2, no tu nisu stali, nego je Oliver Burke na isteku pete minute nadoknade do kraja šokirao domaće i donio pobjedu Werder. Škot je nešto slično napravio i protkelog vikenda, zabio je u 95. za domaći remi protiv Stuttgarta.

- Werder je zasluženo pobijedio, istina vodili smo do završnice utakmice, ali oni su cijeli dvoboj bili bolji - priznao je vratar Borussije Kobel.



Union Berlin srušio Leipzig

U posljednjem subotnjem susretu trećeg kola Bundeslige nogometaši Union Berlina su pred svojim navijačima bili bolji od Leipziga s 2-1.

Dvojica igrača bila su kobna po goste i to unutar samo sedam minuta prvog poluvremena. U 32. je na asistenciju Beckera strijelac bio Siebatcheu, dok su u 38. minuti samo zamijenili uloge i zabili za 2-0.

Do kraja susreta gosti su tek smanjili rezultat, u 83. minuti je strijelac bio Orban, ali do trećeg remija na startu sezone Leipzig ipak nije stigao. Ta momčad je i dalje bez pobjede u Bundesligi, dok je Union Berlin sa sedam bodova trenutačno izjednačen na vrhu s Borussijom (M) i Mainzom.

Hrvatski nogometaš Joško Gvardiol je počeo utakmicu za Leipzig, ali je i zamijenjen početkom drugog poluvremena.

Kolo završava u nedjelju utakmicama Eintracht - Koeln i Bochum - Bayern.

Linker
08. travanj 2024 08:44