DANIEL ROLAND AFP
SKANDAL U BUNDESLIGI

VIDEO: SLIKA KOJA JE POTRESLA NJEMAČKU! ČELNI ČOVJEK KRAMARIĆEVOG KLUBA PLAKAO NA TRAVNJAKU, RUMENIGGE BJESNI 'Ovo je ružno lice mog Bayerna!'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 29. veljača 2020. 23:49

Bayern je uvjerljivo slavio u Sinsheimu, međutim, tih šest pogodaka palo je u sjenu zbog događaja u završnici utakmice. Navijači gostiju dva puta su izvjesili transparent kojim su vrijeđali čelnog čovjeka Hoffenheima Dietmara Hoppa, sudac je dva puta prekidao ogled i najavio da će se u slučaju trećeg incidenta utakmica trajno prekinuti. Na transparentu je inače stajalo “Sve je ostalo isto, DFB je prekršio obećanje, a Hopp je ostao k... sin”.

Drugi prekid trajao 15 minuta, dvoboj je nastavljen od 77. minute i preostalo vrijeme igrači su proveli u međusobnom dodavanju, razgovorima i aplaudiranju s preostalim gledateljima na tribinama. Uz aut liniji stajali su Hopp i Karl Heinz Rummenigge, vidjelo se na licu 79-godišnjeg vlasnika Hoffenheima da mu nije svejedno, a kada je sudac označio kraj ove muke, svi su zajedno izašli pred publiku i naklonili se, a Hoppa su svladale emocije, te su potekle suze. Međutim, taj završetak sigurno će imati svoj nastavak u vidu kazni za navijače Bayerna. Nakon utakmice predsjednik Bayerna otvorio je lov na huligane.

Žestoko na huligane

- Ovo je bilo ružno lice našeg kluba. Cijelu smo situaciju snimili kamerama i krenut ćemo svim raspoloživim sredstvima protiv počinitelja, koje ćemo prijaviti. Previše smo toga dozvolili, sada trebamo tome stati na kraj, moramo sve učiniti kako se ovo ne bi više ponovilo - rekao je izvršni predsjednik Rummenigge, vidljivo uzrujan.

- Prijeđena je granica i nogometna Njemačka mora pokazati solidarnost, takve stvari se moraju sasjeći u korijenu - dodao je izvršni direktor Hoffenheima Peter Görlich.

Nije ovo prvi put da se na meti suparničkih navijača našao gazda Hoffenheima, nedavno su tako navijači Borussije Dortmund na sličan način vrijeđali čovjeka koji je uzdigao klub iz 4. lige u Bundesligu. Savez je brzo reagirao, Borussia je kažnjena sa 50.000 eura, a navijačima crno-žutih dvije godine zabranjen je dolazak na Hoffenheimov stadion.

- Svidio mi se način na koji je utakmice završena, morali smo pokazati zajedništvo. Došao je trenutak kada cijela Bundesliga, Savez i udruga klubova moraju poduzeti korake protiv huligana. Sramim se i ispričavam velikom gospodinu Hoppu - zaključio je Rummenigge.

- Doživjeli smo tužan vrhunac i za ovo nema nikakve isprike, nakon prekida su igrači, čelnici, suci, kao i većina gledatelja poslali najbolju poruku - kratak je bio Christian Seifert, čelni čovjek DFL-a, udruge njemačkih nogometnih liga.

Hoffenheim's supporters deploy banners reading
DANIEL ROLAND AFP

Jedvaj opet požutio

Tako su navijači Bayerna zasjenili još jednu odličnu partiju Flickove momčadi. Sve je opet bilo riješeno do 15. minute nakon pogodaka Gnabryja, Kimmicha i Zirkzeea. Potonji je zauzeo mjesto u početnoj postavi zbog ozljede Roberta Lewandowskog. Nakon dugo vremena od prve minute zaigrao je i Coutinho, Brazilac je igrao na mjestu lijevog krila, jer Flick nema na raspolaganju ozlijeđene Perišića i Comana. Coutinho je iskoristio prigodu, zabio je dva pogotka i nastavi li u tom ritmu bit će dodatno oružje Bavaraca u završnici sezone.

Domaći su bili nemoćni, ni ulazak Andreja Kramarića na poluvremenu nije donio pomak. Hrvatski reprezentativac još nije na sto posto zbog problema s preponama, pa trener Schreuder nije htio riskirati.

Bayernova pratnja jučer je također bila uspješnja, dortmundska Borussia je pogotkom Sancha minimalno bila bolja od čvrstog Freiburga, dok je Borussia M. pobijedila na gostovanju kod Augsburga 3:2. Svi pogoci su pali u nastavku utakmice. Tin Jedvaj odigrao je cijelu utakmicu na mjestu stopera, dobio je žuti karton, četvrti ove sezone.

Linker
26. travanj 2024 23:36