TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
KRAMARIĆU 90 MIN U PORAZU

VIDEO: Sosa briljira u Bundesligi dok njegov klub nezadrživo tone, pogledajte sjajnu asistenciju Vatrenog

Vodeći je i dalje Bayern, slijede ga Borussia, Bayer iz Leverkusena i berlinski Union
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 05. veljača 2022. 20:18

Uzbudljivu utakmicu odigrali su Stuttgart i Eintracht, a više razloga za zadovoljstvo imao je Kristijan Jakić. Njegova je momčad slavila na Mercedes Areni ostavivši Bornu Sosu i Švabe na 17. poziciji, mjestu koje direktno vodi u niži rang. Ni Andrej Kramarić nema puno razloga za sreću, njegov Hoffenheim doživio je četvrti poraz u nizu, Mainz je s dva gola u završnici susreta srušio momčad iz Sinsheima.

U kolu kada su igrana dva derbija, ostale utakmice pomalo su u sjeni, međutim, daleko od toga da nisu bile zanimljive i važne. Stuttgart je pod svaku cijenu tražio bodove protiv Eintrachta, ali subotnja utakmica pokazala je sve njihove slabosti. Veliki broj izgubljenih lopti, neforsiranih pogrešaka, čudnih obrambenih odluka, razlog su loših rezultata. Već šest utakmica ne znaju za pobjedu, u tom periodu Švabe su osvojile tek jedan bod, a kao utjeha može im biti da su zabili prvi puta nakon 519 minuta i da su se dva puta uspjeli vratiti iz rezultatskog minusa. Prvi dio protekao je u dominaciji gostiju iz Frankfurta za koje je prvi puta u nastavku sezone startao Kristijan Jakić. Imao je Eintracht niz prigoda, no pogodio je samo Ndicka, stoper gostiju odlično je glavom pogodio nakon kornera Chandlera.

Švabe su do izjednačenja došli također iz prekida, slobodan udarac izveo je Führich, a Anton je nogom svladao Trappa. Trener gostiju Oliver Glasner povukao je dobitni potez u poluvremenu, umjesto Sebastiana Rodea uveo je Australca Ajdina Hrustica. On je već u prvom dodiru opasno zaprijetio, no njegov je pokušaj vratar Müller obranio. Bila je to samo odgoda novog vodstva gostiju, a strijelac je bio vaš Hrustic. Bio je to odličan pogodak, iz kornera na rub kaznenog prostora nabacio je Lenz, a Australac je iz voleja pogodio donji desni kut.

Domaći su izjednačili u 70. minuti, vrlo dobru akciju zaključio je tandem Sosa - Kalajdžić. Hrvatski reprezentativac ubacio je preciznu loptu s lijeve strane, a austrijski gorostas samo se naklonio i pogodio za izjednačenje. Bio je to njegov prvi pogodak ove sezone, a Sosina četvrta asistencija. Prve tri upisao je još u prvom kolu u 5:1 pobjedi nad Fürthom. Krenuli su tada i po pobjedu, ali ubrzo ih je zaledio novi pogodak Hrustica, uz veliku dozu sreće. Pucao je, naime, s ruba kaznenog prostora, lopta je pogodila Mavropanosa u leđa i postala neuhvatljiva za Müllera.

SOSINU BRILJANTNU ASISTENCIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Hoffenheim je ne tako davno bio jedan od kandidata za Ligu prvaka, nije isključeno da na kraju i ne izbore to natjecanje, ali moraju se pod hitno trgnuti. Nakon pobjede početkom siječnja protiv Augsburga, uslijedila su četiri uzastopna poraza, tri u prvenstvu i jedan u Kupu. Redom su od Kramarića i društva bolji bili Union, Freiburg, Borussia D. i u subotu Mainz. Domaći su tako nastavili seriju na svom travnjaku, ovo im je bila četvrta uzastopna pobjeda bez primljenog pogotka. Nije da gosti nisu imali prigoda, jednom je Kramarićev odličan pokušaj obranio Zentner, dva puta je domaćeg vratara spašavala vratnica. Hoffenheim je ove sezone već 14 puta pogodio okvir gola. I onda u završnici Mainz je s dva pogotka u četiri minute stigao do pobjede, strijelci su bili Lee i Niakhate.

Borussia M. nije slavila u Bielefeldu, došli su do boda, ali trener Adi Hütter ne mora strepjeti za svoj posao. Premda je bilo govora da su ovaj dvoboj i sljedeći protiv Augsburga presudni za njegov posao, iz kluba su decidirano to demantirali i rekli da je Hütter njihov dugoročni projekt. Inače, kao jedan od mogućih nasljednika Austrijanca spominje se Niko Kovač.

Linker
06. svibanj 2024 00:32