INA FASSBENDER Afp
NOVI KIKS BORUSSIJE

VIDEO Terzić teško oštećen u borbi za naslov? ‘Suce sam tražio samo jedno, objasnio sam im što je na kocki‘

Sastav hrvatsko-njemačkog stručnjaka nikako si nije smio dozvoliti kiks u ovako važnom trenutku
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. travanj 2023. 23:39

Bayern može biti jedini prvak Bundeslige, provokativno je odzvanjalo tribinama Bochuma nakon 1:1 remija s Borussijom Dortmund na otvorenju 30. kola njemačkog prvenstva. Sastavu Edina Terzića opet se dogodio veliki kiks, stoga Bayern već u nedjelju pobjedom protiv Herthe može preuzeti vodeću poziciju.

image
INA FASSBENDER Afp

Bila je to pogreška kakvu si ekipa iz Dortmunda nije smjela dozvoliti u trenutku u kojem broji samo dva boda više od rivala iz Munchena. Titula će ovakvim tempom biti nedostižna, a svjestan je toga i njihov menadžer hrvatsko-njemačke putovnice. Za prosute bodove dijelom je okrivio suce, tvrdi da oštetili njegovu momčad u više navrata.

- Iz naše perspektive, danas su postojale dvije pogrešne odluke. Rekao sam sucima što mislim i što nam je na kocki. Za nas je ovo jedinstvena prilika. Jedino što sam tražio glavnog suca je da ponovno pregleda VAR, a on je odbio to učiniti i to je krajnje gorka odluka - rekao je Terzić nakon ogleda.

Borussia je primila gol već u petoj minuti, strijelac je bio Anthony Losilla, no dvije minute kasnije Karim Adeyemi poravnao je i, pokazat će se, postavio konačnih 1:1.

Dvije sporne situacije dogodile su se u 64. minuti i na samom kraju dvoboja. Borussia je u oba navrata tražila kazneni udarac, a posebice u 90. minuti. Matts Hummels postigao je pogodak za 2:1, no opravdano je poništen zbog zaleđa, ali problematična situacija dogodila se nekoliko sekundi ranije, kada je Niklas Sule šutirao i pogodio svog čuvara u ruku.

SPORNU SITUACIJU NEDOSUĐENOG KAZNENOG UDARCA POGLEDAJTE OVDJE

Nogometaši Borussije tražili su kazneni udarac, Terzić također, ali nakon VAR provjere odluka glavnog suca ostala je ista - nema najstrože kasne. Terzić je očito želio da još jednom provjere situaciju, ali zahtjev nije prošao. Sudačka ekspertiza uglavnom se slaže da su suci donijeli ispravnu odluku, piše Bild.

Terzić se sada mora nadati novom posrtaju Bayerna da bi zadržao vodeće mjesto na ljestvici.

Linker
17. svibanj 2024 13:47