DANIEL ROLAND Afp
PORAZ NIKE KOVAČA

VIDEO: Totalna blamaža Bayerna i jedan od najtežih poraza ikad, Bjelica upisao pobjedu, ali i dobio slom živaca

Red Bull Leipzig odnio je pobjedu iz velikog derbija s Borussijom Dortmund
Piše: SNObjavljeno: 09. prosinac 2023. 17:27

Ogroman šok doživjeli su Bayernovi navijači jer je u 14. kolu Bundeslige frankfurtski Eintracht već nakon 36 minuta s tri gola napunio mrežu aktualnog prvaka.

Njemački prvak gubio je 1:0 već u 12. minuti golom Omara Marmousha, da bi Junior Dina Ebimbe udvostručio vodstvo domaćina nakon pola sata. Nedugo zatim Hugo Larsson povisio je na 3:0. Joshua Kimmich uspio je smanjiti vodstvo prije odlaska na predah, ali je Eintracht došao do četvrtoga gola u 50. minuti kada je opet poentirao Dina Ebimbe. Za peti gol zaslužan je Ansgar Knauff deset minuta kasnije.

Nakon debija u Ligi prvaka s Union Berlinom, Nenad Bjelica debitirao je i u Bundesligi te odmah upisao prve bodove. Njegov je debi trebao biti prošloga vikenda, ali je zbog obilnoga snijega u Bavarskoj susret odgođen.

Berlinski je sastav protiv Borussije Mönchengladbach poveo u 24. minuti kada je s bijele točke precizan bio Kevin Volland. Na 2:0 povisio je Benedict Hollerbach (50.), a u 75. minuti sjajan pogodak postigao je Mikkel Kaufmann Sorensen. Dvije minute kasnije Alexander Plea postigao je počasni pogodak za gostujući sastav.

U prvome poluvremenu dogodila se nevjerojatna situacija u kojoj je sudac propustio dati izravni crveni karton igraču Borussije Weiglu zbog jednoga krvničkog starta. Hrvatski je trener na to potpuno izgubio živce, a što se točno dogodilo pogledajte OVDJE.

Niko Kovač na klupi Wolfsburga upisao je novi poraz, i to na domaćem terenu, a sudbinu u Vučjem gradu možda mu je zapečatio Michael Gregoritsch pogotkom u 74. minuti. Naime, bivšem se hrvatskom izborniku stolica tresla već uoči ovoga susreta, a sada će se zasigurno ponovno morati suočiti s brojnim kritikama.

U ostalim susretima Heidenheim je s 3:2 slavio protiv Darmstadta, a Werder je s 2:0 bio bolji od Augsburga. Hrvatski napadač Dion Drena Beljo kod Augsburga je ušao u 67. minuti.

Bayer Leverkusen i dalje je vodeći s 35 bodova, slijede ga Bayern (32), Stuttgart (30) i RB Leipzig (26). Wolfsburg je 11. sa 16 bodova, a Union je skočio na 15. mjesto s tek trećom ovosezonskom pobjedom.

Kasnije su veliku pobjedu ostvarili nogometaši RB Leipziga koji su u 14. kolu njemačke Bundeslige slavili s 3-2 na gostovanju kod Borussije Dortmund.

Domaća momčad je od 15. minute ostala s igračem manje, jer je isključen stoper Mats Hummels, zbog prekršaja nad Opendom u izglednoj situaciji za pogodak. Momčad iz Leipziga je brojčanu prednost iskoristila u 32. minuti, ali je pogodak postigao domaći branič Ramy Bensebaini skrenuvši loptu glavom u vlastitu mrežu. U zadnjim trenucima prvog poluvremena Niklas Suele je postigao izjednačujući pogodak.

Austrijanac Christoph Baungartner je u 54. minuti ponovno doveo goste u vodstvo. Posljednja dva gola na utakmici postignuta su u sučevom dodatku. Prvo je Danac Yussuf Poulsen u prvoj minuti pogodio za 3-1, a poraz domaće momčadi je dvije minute poslije ublažio Niclas Fuellkrug.

RB Leipzig je devetom pobjedom došao do 29 bodova te je napravio četiri boda razlike u odnosu na Borussiju koja je ostala na petom mjestu.

Linker
02. svibanj 2024 14:49