THOMAS KIENZLE AFP
BIVŠI HAJDUKOVAC NI NA KLUPI

VIDEO: VATRENI U BUNDESLIGI DOŽIVIO POTPUNI DEBAKL Okršaj bivših dinamovaca u Engleskoj, debitirao i Marko Pjaca, ali ovu večer će brzo zaboraviti

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 07. veljača 2020. 23:37

U četiri od pet najjačih europskih liga u petak je odigrana po jedna utakmica novog kola. Domagoj Bradarić nije bio među kandidatima za nastup kod Lillea, koji je s 2:0 slavio kod Angersa, za koji je cijelu utakmicu odigrao Mateo Pavlović.

U njemačkoj Bundesligi Augsburg je s Tinom Jedvajem doživio težak poraz na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu. Domaćin je slavio s 5:0, po dva pogotka zabili su Timothy Chandler i Filip Kostić. Jedvaj je igrao do 74. minute kad ga je zamijenio Lichtsteiner. Jedvaj je imao određenih problema s ljevokrilnim Kostićem, koji je oba svoja pogotka zabio kad je Jedvaj izašao iz igre.

U Italiji je Roma kapitulirala na svom travnjaku protiv Bologne, koja je pobijedila s 3:2 u glavnom gradu. Sedmi ligaški nastup za Vučicu ove sezone upisao je Nikola Kalinić, koji je u igru ušao u 79. minuti umjesto Veretouta.

Gent i Anderlecht večeras su otvorili 25. kolo prvenstva Belgije i odigrali 1:1 (David 28-11m/Colassin 16), a kod gostiju je debitirao Marko Pjaca. Nije se naigrao, ušao je u 88. minuti umjesto Vlapa.

U azerbajdžanskom prvenstvu Sabah je došao do pobjede pod vodstvom trenera Željka Sopića. Na svom su travnjaku svladali posljednjeplasiranu Gabalu s 3:2, a drugi gol za domaćina postigao je donedavni igrač Gorice Mario Marina.

U engleskom Championshipu sučelila su se dvojica bivših igrača zagrebačkog Dinama. Uspješniji je bio Ivan Šunjić (90 minuta) koji je sa svojim Birminghamom slavio kod Bristol Cityja s 3:1 u čijim je redovima debitirao Filip Benković, koji je u igru s klupe ušao u 58. minuti kod vodstva gostiju rezultatom 2:1.

Bologna šokirala Romu usred Rima

Nogometaši Bologne iznenadili su Romu pobijedivši domaćina sa 3-2 (2-1) na rimskom Olimpijskom stadionu u utakmici 23. kola talijanske Serie A.

Gostujuća momčad je postigla četiri od pet golova na utakmici. Naime, nakon što je Orsolini u 16. minuti donio prednost Bologni, u 22. minuti je Denswil poslao loptu u vlastitu mrežu i tako donio izjednačenje Romi. Golovima u 26. i 51. minuti Barrow je Bologni donio prednost od dva pogotka, koju je samo uspio smanjiti Mkhitarayan u 72. minuti.

Nikola Kalinić je za Romu igrao od 79. minute, ali nije uspio donijeti promjenu rezulatata. Od 80. minute Roma je bila s desetricom igrača zbog isključenja Cristantea.

Bologna je s 33 boda privremeno zasjela na šesto mjesto, a Roma je peta sa 39 bodova. Vodeći Juventus ima 54 boda, Inter je drugi sa 51, a Lazio treći sa 50.

Alaves u 20 minuta slomio slomio Eibar

Nogometaši Alavesa su u petak pred svojim navijačima svladali Eibar sa 2-1 (0-0) u prvoj utakmici 23. kola španjolskog prvenstva.

Perez je u prvoj minuti drugog poluvremena pogodio za 1-0, a vodstvo Alavesa udvostručio je Burke u 65. minuti. Orellana je u 83. minuti ublažio poraz Eibara.

Alaves je sa 27 bodova privremeno zasjeo na 13. mjesto, dok je Eibar sa 24 boda na 16. poziciji. Vodeći Real Madrid ima 49 bodova, tri više od drugoplasirane Barcelone. Treći Getafe i četvrta Sevilla imaju po 39 bodova.

Linker
23. travanj 2024 19:16