Bayer Leverkusen slavi titulu 

 INA FASSBENDER Afp
RASPLET BUNDESLIGE

VIDEO Vatreni u ogromnoj drami promašio penal, Reusov oproštaj golčinom, Bayer Leverkusen ispisao povijest

Momčad Xabija Alonsa ostala je neporažena, a Union Berlin se izvukao u zadnjim minutama
Piše: HINAObjavljeno: 18. svibanj 2024. 18:03

Prvak Bayer Leverkusen pobijedio je kod kuće Augsburg s 2-1 u posljednjem kolu u subotu i postao prva momčad u povijesti Bundeslige koja je završila cijelu sezonu bez poraza.

Momčad Xabija Alonsa koja juri za trostrukim uspjehom također je produžila svoj europski rekord u nizu bez poraza u svim natjecanjima ove sezone na 51 utakmicu.

image

Bayer Leverkusen slavi titulu

INA FASSBENDER Afp

Victor Boniface presjekao je loptu vratara Augsburga Tomasa Koubeka i doveo Leverkusen do vodstva u 12. minuti prije nego što je Robert Andrich, udvostručio prednost iz blizine u 27. minuti. Augsburg je smanjio deficit golom Merta Komura. Josip Stanišić je ušao u igru u 82. minuti, a Dion Drena Beljo u sudačkoj nadoknadi za Augsburg.

image

Josip Juranović

JOHN MACDOUGALL Afp

Leverkusen, koji se u srijedu susreće s Atalantom u finalu Europske lige i također protiv Kaiserslauterna u finalu Njemačkog kupa 25. svibnja, završio je na prvom mjestu s 90 bodova, 17 ispred drugoplasiranog VfB Stuttgarta.

Pored Bayerna, u Ligu prvaka će još Stuttgart i Leipzig, te Borussia Dortmund, koja je s 4-0 nadigrala Darmstadt, a Marco Reus je u zadnjoj utakmici za crno-žute zabio gol. Navijači su mu nakon susreta priredili "špalir".

image

Marco Reus

KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Iz lige je ispao Köln, koji je s 4-1 poražen kod Heidenheima, dok će u razigravanje za ostanak s trećeplasiranim klubom Druge lige Bochum. Union Berlin se spasio nakon što je doma s 2-1 svladao Freiburg golom Janika Haberera u 92. minuti nakon što je natrčao na loptu poslije promašenog penala Kevina Volanda. Prije toga je i Josip Juranović promašio penal u prvom dijelu. PROMAŠAJ POGLEDAJTE OVDJE

Linker
30. lipanj 2024 08:44