Josip Brekalo
 FIRO SPORTPHOTO/MAX ELLERBRAKE
PAMTE SE I BOLJI DANI

Video: Vatreni zapucao nemoguće, a onaj koji će to tek postati skrivio jedanaesterac

Subotnji program 29. kola njemačkog nogometnog prvenstva neće dugo pamtiti Hrvati u Wolfsburgu.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 30. svibanj 2020. 17:41

Ubrzani ritam Bundeslige uzima svoj danak. U samo dva tjedna već je odigrano četiri kola, rijetke su momčadi koje su ostale neokrznute. Očito će se većina stvari odlučivati u posljednjim trenucima prvenstva, kako u borbi za Ligu prvaka i Europsku ligu, tako i na dnu. Jedan se pak trend nastavio i u četvrtom kolu nastavka sezone. Gosti maksimalno koriste situaciju da nema pritiska s tribina i u većini slučajeve dolaze do bod(ov)a. Statistika je neumoljiva, naime, u 27 utakmica odigranih do ovog vikenda samo pet puta slavili su domaćini, u petak je novu gostujuću pobjedu ostvario Bayer kod Freiburga, a od jučerašnjih četiri popodnevna ogleda domaći su dobili tek jedan.

Wolfsburg je nakon pobjede u Leverkusenu dočekao Eintracht, koji je u srijedu protiv Freiburga odigrao 3:3 u utakmici u kojoj su uputili čak 35 udaraca. Nije bilo dovoljno za pobjedu i odmak od opasne zone. Stoga su došli u Wolfsburg uzeti barem nešto, a Vukovi su sve samo ne goropadni na svom travnjaku. Krenuli su domaći s oba hrvatska igrača u početnoj postavi, Brekalo kao drugi napadač, a Pongračić na mjestu desnog stopera. I upravo je ovaj dvojac obilježio prvi dio, nažalost u negativnom smislu. Od nekoliko velikih prilika koje su stvorili domaćini, najveću je promašio Brekalo, ostao je sam na osam metara od gola, uputio oštar udarac pod gredu, ali je Trapp čudesno obranio.

Bilo je to u 20. minuti. Gosti su do vodstva stigli iz prvog opasnog napada. Ubačaj s desne strane ispratili su Andre Silva i Pongračić, mladi hrvatski stoper ostao je iza i srušio Portugalca, a sudac je pokazao na bijelu točku. Silva je sam izveo jedanaesterac i doveo Eintracht u vodstvo. Do kraja poluvremena domaći su se pošteno ispromašivali, Weghorst je u istoj akciji imao dva zicera, ali nije uspio zabiti i na odmor se otišlo s minamalnim vodstvom gostiju.

Nastavili su domaći s ofenzivom i na početku nastavka, ona se isplatila u 58. minuti. Baš kao u Leverkusenu asistent je bio Mike Arnold. Opet je perfektno izveo slobodan udarac s desne strane, no umjesto Pongračića koji je Apotekarima zabio dva puta, jučer je strijelac bio Kevin Mbabu, desni branič koji je stigao iz Young Boysa.

Uslijedile su brojne izmjene, utakmica je ušla u mirniji ritam, no i u takvoj situaciji bilo je zanimljivo pred oba gola. Pongračić se u 63. mogao iskupiti za skrivljeni jedanaesterac, ali je s osam metara prebacio vrata, a pet minuta kasnije u posljednji trenutak je spriječio Gaćinovića koji je ostao sam na pet metara od Casteelsa. Međutim, u 84. minuti gosti dolaze do pobjede, strijelac je bio Kamada, a lijepo mu je loptu spustio Dost.

Hertha je nastavila uspon na ljestvici, njima ne smeta izostanak gledatelja, jučer su osvojili 10. od mogućih 12 bodova, na Olimpijskom stadionu bili su bolji od Augsburga. Heiko Herrlich ostavio je Jedvaja na klupi, prvi puta ove sezone da hrvatski reprezentativac nije dobio ni minute premda je bio u kadru.

Schalke je pak nastavio slobodan pad, doživjeli su četvrti poraz u nastavku, za pobjedu ne znaju već 11 kola. Werder je iz Gelsenkirchena odnio cijeli plijen i do kraja rasplamsao nadu da će i sljedeće sezone biti među bundesligašima.

Hoffenheim je pobjedom u Mainzu dostigao Wolfsburg u borbi za Europsku ligu, Andrej Kramarić još uvijek nije spreman za igru.

image
SASCHA STEINBACH

Linker
25. travanj 2024 18:56