Andrej Kramarić

 Beautiful Sports/wunderl/imago Sportfotodienst/profimedia
NE IZGLEDA DOBRO

VIDEO Zabrinjavajući kadrovi iz Njemačke: Kramarić primio težak udarac i šepajući napustio teren

Nakon duela s Ryersonom pokušao je nastaviti, ali ubrzo je zamijenjen
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 25. veljača 2024. 20:39

Zaključena je 23. bundesligaška runda, a Wolfsburg ni u sedmom pokušaju ove godine i osmom ukupno (6 remija i dva poraza) nije došao do pobjede. A bili su jako blizu, naime, u Frankfurtu su držali tri boda sve do druge minute nadoknade kada im je zapaprio njihov donedavni napadač Omar Marmoush. Završila je tako utakmica između Eintrachta i Wolfsburga 2:2, gosti su dva puta vodili, imali su nekoliko prigoda za odlazak na dva razlike, među inima i Lovro Majer, ali Niko Kovač na kraju nije uspio slaviti na terenu bivšeg kluba s kojim je napravio veliki posao prije osam godina kada ih je spasio od ispadanja, a kasnije i doveo do prvog trofeja nakon 30 godina. Majer je igrao do 72. minute.

Andrej Kramarić izašao je zbog ozljede u 68. minuti, u trenutku kada je njegova momčad preokrenula vodstvo Borussije Dortmund na Signal Iduni Parku. Nakon duela s Borussijinim igračem Ryersonom, napadač Vatrenih uz bolni je izraz lica pao na travnjak. Pokušao je nastaviti s igrom, no čim je ponovo zatrčao, opet je legao na teren, a trener ga je zamijenio.

SNIMKU KRAMARIĆEVE OZLJEDE POGLEDAJTE OVDJE

Hoffenheim je jučer prekinuo svoj niz bez pobjede, slavili su na gostovanju kod crno-žutih, prvi puta nakon više od tri i pol godine, a junak trijumfa bio je Beier, koji je s dva pogotka u 61. i 64. minuti utišao Žuti zid. Dvoboj je inače počeo šokantno po domaće, Bebou je u 2. minuti pogodio za vodstvo gostiju, ali Borussia se vrlo brzo vratila, Malen i Schlotterbeck su pogodili za preokret, no u drugom dijelu su gosti bili puno bolji i zasluženo slavili.

Igrala se prva od četiri minute sudačke nadoknade, izgledalo je kako će derbi Bayerna i RB Leipziga završiti 1:1, međutim, kada u svojim redovima imate strijelca poput Harryja Kanea onda vam dionice ipak vrijede više. Englez je još jednom pokazao da vrijedi svaki od 95 milijuna eura koliko su Bavarci proteklog ljeta uložili u njega. Naime, iz ne baš idealne pozicije uspio je volejem pogoditi za pobjedu i ostanak Bayerna u utrci za naslov prvaka, istina s osam bodova zaostatka iza čudesnih Apotekara.

Inače, Bavarci i Bikovi su nas naviknuli na eksplozivan nogomet, pun prigoda i pogodaka, no rezultatska važnost, a još više i činjenica da su domaćini u ovaj ogled ušli nakon tri vezana poraza i odluke da će na kraju sezone Thomas Tuchel otići, imali su veliki utjecaj na igru. Tek nekoliko spomena vrijednih situacija vidjeli smo u prvom dijelu. Već u prvoj minuti Neuer je krivo ispucao loptu, ali gosti se nisu snašli, četiri minute kasnije Kane je promašio čistu prigodu glavom, Blaswich je uz pomoć vratnice zaustavio loptu prije linije. Englez je u 42. minuti škaricama ugrozio gol gostiju i to bi bilo to. No, nastavak je donio puno bolji nogomet, rekli bismo na očekivanoj razini.

Bolje su ga otvorili gosti, Haidara je prvi zagrijao dlanove Neuera, potom je Simakan neometan pucao s 15 metara pored vratnice, a onda je Simons još jednom pucao u Neuera. I bio je to uvod u vodstvo domaćina, Kane je svojim 26. pogotkom donio vodstvo Bavarcima, osmi puta ove sezone zabio je za 1:0. Nije to pokolebalo goste, Benjamin Šeško dva puta je imao velike prigode, oba puta nadmudrio ga je Neuer, no u trećem ogleda Slovenca i kapetana domaćina Šeško je bio precizan i vratio stvari na početak.

I onda je došla spomenuta prva minuta nadoknade - Dier je proigrao Choupo-Motinga, Kamerunac je vanjskom nekako progurao loptu prema Kaneu, a ovaj je završio posao. Sve je to s tribina Allianz Arene gledao Gareth Southgate, izbornik Tri lava.

- Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme i propustili smo doći do dva gola prednosti. Drugo poluvrijeme je bilo komplicirano jer je Leipzig zaigrao jače i više nismo mogli zatvarati prostor kao u prvom poluvremenu. Postigli smo gol kada je Leipzig imao kontrolu. Tada smo pokazali dobru reakciju nakon 1:1. Bila je to neizvjesna utakmica protiv jakog protivnika, ali na kraju smo zasluženo pobijedili. Na trenutke je bilo vrlo izjednačeno, ali općenito smo bili vrlo fokusirani i vrlo agresivni. Bio je to dobar nastup. Pobjeda nam je dobro došla i trebala bi biti osnova za utakmicu protiv Freiburga. Sada moramo pojačati rad i krenuti dalje - rekao je Thomas Tuchel, koji se tijekom utakmice nekoliko puta nasmijao, što je kod njega prava rijetkost.

- Nismo bili dovoljno dobri u prvom poluvremenu, ali barem smo sačuvali čistu mrežu. Bili smo previše neaktivni i premalo smo se kretali s loptom, u drugom poluvremenu smo bili bolji i odmah imali dvije dobre prilike, te pali u zaostatak, nakon kojeg smo dobro reagirali. Međutim, u završnici smo izgubili koncentraciju i dobili taj pogodak - mišljenja je Marco Rose, trener RB Leipziga.

Linker
08. travanj 2024 12:57