Screenshot
LOŠ DAN ZA HRVATE U NJEMAČKOJ

VIDEO: ŽUTA MINUTA NAJSKUPLJEG HRVATSKOG POJAČANJA GODINE Pogledajte zašto je završio u svlačionici, kad je saznao odluku VAR-a još je više pobjesnio

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 08. veljača 2020. 18:54

Subotnji popodnevni program u Bundesligi nije nam donio nijedan derbi, no daleko od toga da je bilo nezanimljivo. Na teren su izašle uglavnom momčadi kojima je samo jedna opcija u igri, a to je ostanak u ligi. Nakon jučerašnjeg dana veliki korak unazad napravio je Werder koji je nastavio svoj očajni niz na svom stadionu.

U deset utakmica na stadionu uz rijeku Weser osvojili su tek pet bodova. Jučer ih je porazio Union iu Berlina i Werder je sve bliže izlaznim vratima. Pali su na 17. mjesto, preskočila ih je Fortuna koja je jučer osvojila bod kod Wolfsburga.

Ovu utakmicu obilježio je Marin Pongračić, na žalost ne po dobrome. U 48. minuti hrvatski stoper u naguravanju s Moralesom upotrijebio je lakat.

Sudac je nakon pregleda snimke odlučio pokazati 22-godišnjaku direktan crveni karton. Pongračić se s tom odlukom nikako nije mirio, žustro je protestirao, a prilikom izlaska s terena udario je zaštitu televizijske kamere. Sigurno da će zbog svega ovog dobiti drakonsku kaznu. Nakon što je isključen domaći su uspjeli izjednačiti, ali s igračem manje nisu uspjeli i preokrenuti ogled u kojem Josip Brekalo drugu utakmicu u nizu nije dobio ni minutu.

Hoffenheim je poražen kod Freiburga, a trener gostiju bio je lišen usluga Andreja Kramarića. Hrvatski reprezentativac izostao je zbog bolova u preponama. Gosti su promašili niz prigoda, a domaći su do pobjede stigli iz jedanaesterca.

Važne bodove osvojio je Mainz i to u gostima kod Herthe, junak pobjede bio je Robin Quaison, švedski napadač postigao je tri pogotka i vratio berlinsku momčad u nemirne vode.

Paderborn je oteo Schalkeu dva već upisana boda, Rudarima će oni nedostajati u borbi za Ligu prvaka, dok bi gostima bod mogao pomoći u borbi za ostanak. Sada su samo jedan iza 16. Fortune, mjesto je to koje vodi u kvalifikacije za ostanak u Bundesligi.

Linker
18. travanj 2024 18:50