GLYN KIRK Afp
EUROPSKI NOGOMET

Vlašić upisao minute u visokoj gostujućoj pobjedi kod Aston Ville, cijeli susret odigrao i Borna Sosa

Čekićari su ovim trijumfom zauzeli visoko četvrto mjesto, vodeći Chelsea bježi za pet bodova
Piše: HinaObjavljeno: 31. listopad 2021. 19:32

U susretu 10. kola engleskog nogometnog prvenstva West Ham je na gostovanju pobijedio Aston Villu sa 4-1 izjednačivši se na trećem mjestu s Manchester Cityjem.

Ben Johnson (7), Declan Rice (38), Pablo Fornals (80) i Jarrod Bowen (84) su zabili za londonski sastav, dok je za Villu strijelac bio Ollie Watkins (34). Domaćin je od 50. minute igrao bez isključenog Ezrija Konsa Ngoya.

image
LINDSEY PARNABY Afp

U ranije odigranom susretu Leeds United je u derbiju začelja kao gost pobijedio Norwich sa 2-1 pobjegavši iz zone ispadanja.

Sve bitno na ovoj utakmici dogodilo se u razmaku od 56. do 60. minute.

Leeds je poveo u 56. minuti golom Raphine, dvije minute kasnije izjednačio je Andrew Omobamidele, a pobjedu gostima osigurao je Rodrigo pogotkom u 60. minuti.

Na ljestvici vodi Chelsea sa 25 bodova, Liverpool ima 22, a Manchester City i West Ham imaju po 20 bodova.

Bundesliga: Augsburg uvjerljiv protiv Stuttgarta, Sosa igrao

Drugu pobjedu u sezoni ostvario je Augsburg koji je u 10. kolu Bundeslige na domaćem terenu bio uvjerljiv protiv Stuttgarta (4:1).

Utakmica nije počela na takav način jer je već u sedmoj minuti Stuttgart poveo golom Führicha. Do kraja poluvremena Augsburg je uspio izjednačiti pogotkom Oxforda, a u nastavku je potpuno dominirao te je zabio tri gola za uvjerljivo slavlje. Strijelci su bili Gouweleeuw u 52., Niederlechner u 72. i Finnbogason u 81. minuti.

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa je odigrao cijelu utakmicu za gostujući sastav.

Borussia je u Mönchengladbachu, u posljednjem susretu 10. kola Bundeslige, svladala Bochum 2-1.

Nakon sjajne 5-0 pobjede protiv Bayerna u DFB Pokalu, igrači Borussije su skupili snage za četvrtu ovosezonsku pobjedu u prvenstvu. U prvom poluvremenu domaćin je napravio krupni korak prema osvajanju tri boda jer je tada zabio oba pogotka. Prvo je strijelac bio Plea u 12., a potom i Hofmann u 40. minuti. Do kraja susreta Bochum, koji je ostao na 14. mjestu ljestvice, uspio je samo smanjiti golom Bluma pet minuta prije kraja.

Premda je pobijedio Augsburg je ostao na 16. mjestu ljestvice, kao što je i Stuttgart i dalje trinaesti.

Linker
24. travanj 2024 13:20