Niko Kovac

 KOLBERT-PRESS/ANT PALMER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
BUNDESLIGA

Wolfsburg Nike Kovača prekinuo crni niz i konačno upisao pobjedu, Borussia zasjela na vrh tablice

Borussia Dortmund trenutno je prva, ali Bayern to može već u nedjelju ispraviti protiv Union Berlina
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 25. veljača 2023. 17:42

Red Bull Leipzig uspio se pobjedom protiv Eintracht Frankfurta rezultatom 2:1 vratiti u top četiri momčadi Bundeslige i tako se vratiti na mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Već u prvom poluvremenu došla je momčad "Bikova" do svoja dva pogotka. U šestoj minuti precizan je bio Timo Werner na asistenciju Emila Forsberga, da bi u 40. minuti zamijenili uloge i povisili na 2:0. Gosti su uspjeli u 60. minuti tek ublažiti poraz pogotkom Djibrila Sowa. Joško Gvardiol proveo je u igri za Leipzig svih 90 minuta, kao i Hrvoje Smolčić za Frankfurt. Kristijan Jakić u redovima gosta dobio priliku od 60. minute.

Hertha je rezultatom 2:0 na svome terenu bila bolja od Augsburga. Pogodcima Marca Richtera u 61. i Dodi Lukebakia u 70. minuti, domaćin je "pobjegao" iz zone relegacije i došao do 14 mjesta Bundeslige, jedno ispod svoga današnjeg protivnika. Od četiri moguća Hrvata, samo je Filip Uremović u redovima Herthe nastupio, a na terenu je proveo cijelu utakmicu.

Borussia Dortmund gostovala je kod Hoffenheima našeg Andreja Kramarića. Sva tri boda otišla su na konto gostiju, a za to je bio dovoljan pogodak Juliana Brandta u 43. minuti. Ovom pobjedom Borussija je "zasjela" na vrh njemačkog prvenstva, barem privremeno, jer Bayern svoju utakmicu igra sutra, protiv trećeplasiranog Union Berlina. Kramarić je bio u vrhu napada domaćih cijelu utakmicu.

Werder je u susretu s Bochumom podsjetio ne svoje slavne dane. Velikan iz Bremena potpuno je nadigrao i rezultatom 3:0 pobijedio na svome Weserstadionu. Za veliko slavlje domaćih navijača pobrinuli su se pogodcima Niclas Fullkrug, Niklas Schmidt i Marvin Ducksch.

Wolfsburg hrvatskog stratega Nike Kovača prekinuo je "post od čak pet utakmica bez pobjede i upisao protiv Kolna gostujuću pobjedu 2:0. Već u četvrtoj minuti "načeo" je domaće Yannick Gerhardt, da bi u 68. iz kaznenog udarca Maximilian Arnold postavio konačan rezultat. Bartol Franjić odgledao je susret s Wolfsburgove klupe za pričuve.

Linker
20. travanj 2024 02:26