Alejandro Grimaldo

 VINCENZO PINTO Afp
ZANIMLJIV TRANSFER

Xabi Alonso kupio jednog od najboljih asistenata među braničima: ‘On je brz, vješt, prijetnja ispred gola...‘

Bivši član mlade reprezentacije Španjolske (U21) u Benfici je bio od siječnja 2016. godine
Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2023. 12:33

Bayer Leverkusen je doveo 27-godišnjeg španjolskog braniča Alejandra Grimalda i s dosadašnjim igračem lisabonske Benfice potpisao četverogodišnji ugovor, priopćio je u ponedjeljak njemački bundesligaš.

Grimaldo će u Bayer doći kao slobodan igrač s obzirom da 30. lipnja završava njegova ugovorna obveza prema sadašnjem klubu u kojem je sa 15 asistencija vodeći igrač Benfice u toj statističkoj kategoriji u ovoj sezoni. Deset puta je asistirao u prvenstvenim utakmicama, a pet puta je to učinio u deset nastupa u Ligi prvaka.

image
VINCENZO PINTO Afp

Benfica se nalazi jednu pobjedu od osvajanja naslova portugalskog prvaka, jer dva kola prije kraja ima četiri boda više od drugoplasiranog Porta.

Bivši član mlade reprezentacije Španjolske (U21) u Benfici je od siječnja 2016., gdje je stigao nakon što je prošao juniorski staž u Barceloni, a s lisabonskim klubom je osvojio tri naslova portugalskog prvaka.

Grimaldo pokriva poziciju lijevog bočnog igrača.

"On je brz i vješt bek koji je taktički vrlo svestran. Prijetnja je ispred gola i ima puno iskustva i kvalitete. Sretni smo što smo uspjeli uvjeriti Alejandra u naš dugoročan i ambiciozan projekt", rekao je sportski direktor Bayera Simon Rolfes.

Iako je Bayer trenutačno na sedmom mjestu u Bundesligi, Grimaldo dolazi u klub koji je od listopada prošle godine, kad je na trenersku klupu sjeo njegov sunarodnjak Xabi Alonso, u uzlaznoj putanji. Naime, u trenutku kad je Alonso došao u klub Bayer je bio na 16. mjestu, a danas je u prilici doći i do mjesta u Ligi prvaka.

Istina, ne kroz ligaško natjecanje već preko Europske lige u kojoj je momčad iz Leverkusena dogurala do polufinala, a u četvrtak će na svom stadionu protiv Rome pokušati nadoknaditi gol zaostatka (0-1) iz prvog dvoboja.

Linker
25. travanj 2024 19:20