Filip Uremović u dvoboju s Kingsleyjem Comanom

 CHRISTOF STACHE Afp
VATRENI VIKEND

Zaboravljeni nekadašnji Vatreni briljirao ovog vikenda i ušao u momčad kola, iza sebe ostavio sjajne golgetere

Upisao je šest nastupa za Hrvatsku, ali odavno nije u planu Zlatka Dalića
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2023. 06:05

U jednom trenutku je izgledalo kako je Filip Uremović trajno rješenje za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na poziciji desnog beka i stopera. Debitirao je za ‘Vatrene‘ u rujnu 2020. na utakmici protiv Francuske, nakon toga odigrao još pet utakmica samo da bi nakon toga nestao s radara Zlatka Dalića.

Bio je Uremović kapetan ruskog Rubina iz Kazana i tamo igrao dobro da bi se situacija promijenila nakon rata u Ukrajini. Hrvatski nogometaš nije želio ostati u Rusiji, otišao je na posudbu u Sheffield United, ali se tamo nije naigrao. Tek tri nastupa u Championshipu bila su dovoljna za novu promjenu sredine, a ovaj put je izbor za novi klub pao na njemačku Herthu.

U utopljeniku Bundeslige Uremović je ove godine odigrao 21 utakmicu s promjenjivim učinkom. Nije u kontinuitetu pružao dobre igre, ali povremeno izađe na vidjelo sav talent kojeg ima. Tako je, recimo, u subotu Uremović bio najbolji igrač utakmice između Herthe i Stuttgarta (2:1), a s ocjenom 7,5 je ušao i u idealnu momčad 31. kola Bundeslige te bio najbolji hrvatski nogometaš u utakmicama deset najjačih europskih liga ovog vikenda.

Hrvati u Bundesligi su zauzeli još četiri pozicije u ovom našem pregledu. Andrej Kramarić je postigao gol za pobjedu Hoffenheima nad Eintrachtom (3:1) te dobio ocjenu 7,4. Gol je postigao i Dion Drena Beljo i to onaj za pobjedu Augsburga nad Union Berlinom (1:0). Dobio je ocjenu 7,2 istu kao i Borna Sosa u gore spomenutom porazu Stuttgarta od Herthe. Peti igrač iz Bundeslige na ovom popisu je Josip Juranović koji je bio jedan od boljih igrača Union Berlina.

Osim njemačkih, na listi se nalaze i tri austrijska bundesligaša te po jedan igrač iz nizozemske Eredivisie te talijanske Serie A. Najbolji među njima je bio vratar Ivor Pandur koji je sačuvao praznu mrežu na utakmici između Fortune Sittard i Vitessea (2:0). Tin Plavotić i Roko Jurišić su odigrali dobre utakmice za Ried, Jan Jurčec za Altach, a na listi se nakon dugo vremena našao i Ante Rebić koji je odigrao dobru završnicu susreta između Milana i Lazija.

Linker
30. travanj 2024 02:10