JURGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp
NAKON PREGLEDA

‘Zaboravljeni‘ Vatreni zadobio je potres mozga. Ozljeda nije benigna, evo što su mu odredili liječnici

Radi se o lakšem obliku potresa mozga, ali to nipošto nije benigna ozljeda
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. svibanj 2023. 07:15

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Filip Uremović zadobio je potres mozga na bundesligaškoj utakmici u petak navečer u kojoj je Kőln svladao njegovu Herthu 5:2. Uremović je morao izaći iz igre već u 12. minuti nakon što je dobio jak udarac u glavu. Odmah mu je ukazana pomoć, ali nije se dobro osjećao, bio je ošamućen...

Nezgoda se dogodila još u osmoj minuti kod gola Kölna koji je zabio Davie Selke glavom. U skoku je u letu osim lopte udario i stopera Herthe.

Nakon pregleda liječnici su mu odredili tri dana strogog mirovanja. Radi se o lakšem obliku potresa mozga, ali to nipošto nije benigna ozljeda. Potom će se vidjeti kad će se moći vratiti na teren. Sad se uglavnom osjeća dobro.

Uremović ima 26 godina, u Herthi koja je posljednja u Bundesligi igra od prošlog ljeta kada je stigao kao slobodan igrač iz Rubina iz Kazanja. U prošloj sezoni je bio na posudbi u Sheffiled Unitedu, nakon što je izbio rat u Rusiji. Ugovor ga veže do lipnja 2026. godine, a ozljeda mu se dogodila baš kad je dobivao komplimente za igru.

Linker
25. travanj 2024 06:44