DARIUS SIMKA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
LOŠI REZULTATI

Zabrinjavajuća uvertira hrvatskog stručnjaka: ‘Ovo moram reći, ne možemo ovakvi ući u sezonu...‘

U nadolazeću utrku kreće s europskim ambicijama, ali stanje trenutno ne izgleda dobro
Piše: SNObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 08:19

Niko Kovač sprema se na drugu sezonu za kormilom Wolfsburga, a uoči njenog početka, u redovima njemačkih ‘Vukova‘ vlada pomalo zabrinjavajuća atmosfera. Nijemci su pod vodstvom hrvatskog stručnjaka pobijedili tek jednu od pet pripremnih utakmica, uz dva remija i toliko poraza.

Posljednji susret Wolfsburg je odigrao u subotu protiv Celte iz Viga, a nakon što su Španjolci proslavili 1:0 pobjedu, Kovač je istaknuo da klub definitivno ima prostora za napredak.

- Moram reći da mi se utakmica nije svidjela. Imali smo posjed lopte, ali nismo bili produktivni. Teško je ovako igrati, kada ne napadaš dubinu, kada ne stvaraš prilike za pogodak, što je preduvjet svake pobjede. Ne možemo ovakvi ući u sezonu - poručio je bivši izbornik naše reprezentacije.

Kovač će i u nadolazećoj sezoni tražiti put Europe. U prošlom izdanju Bundeslige njegov Wolfsburg završio je na osmom mjestu, odnosno bod ispod pozicije koja garantira kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

U novu utrku njemačkog prvenstva Wolfsburg kreće s redizajniranom momčadi, a među transferima vrijedi istaknuti odlazak Felixa Nmeche u Borussiju Dortmund uz 30 milijuna eura odštete. Nmecha je bio jedan od boljih Kovačevih aduta u prošloj sezoni.

Linker
08. svibanj 2024 02:10