Edin Terzić

 INA FASSBENDER Afp
‘NAJTEŽI‘ PORAZ

Zaustavljena čudesna serija hrvatskog trenera: Bili smo bolji dok smo igrali nogomet, a onda je postalo divlje...

Terzić nije skrivao razočaranje što je njegova momčad ispustila pobjedu na neizvjesnom gostovanju
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. ožujak 2023. 07:26

Fantastična serija od 8 uzastopnih prvenstvenih pobjeda u 2023. Borussije Dortmund i našeg trenera Edina Terzića stala je sinoć u "najvećem" derbiju protiv Schalkea. Unatoč tome što je dvaput bila u vodstvu i izrazito nadmoćna (20-10 šutevi na gol, 63 posto posjeda lopte, 61 posto dobivenih duela), Borussiji je izmakla "najdraža" pobjeda, a onda i priključak na vrhu ljestvice s Bayernom koji Terziću i igračima sada bježi dva boda.

image

GRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

INA FASSBENDER Afp

Edin Terzić nije skrivao razočaranje što je njegova momčad ispustila pobjedu na ovom uvijek neizvjesnom gostovanju:

"Mi smo prije utakmice rekli da postoje dvije opcije. Upustimo li se u Schalkeovu emotivnu i strastvenu igru, onda postaje tijesno. Ili ćemo ostati "svoji" i pokušati dobiti utakmicu nogometom. Pokazali smo to u prvom poluvremenu. Imali dosta dobrih faza u kojima smo kontrolirali i loptu i protivnika. Uspjeli smo stvoriti pregršt čistih prilika. Nažalost, nismo tako nastavili u drugom poluvremenu i onda je postalo divlje - baš kako je Schalke želio. Na kraju smo ispustili pobjedu i kući otišli s remijem. Šteta..."


Sebastian Kehl bio je u analizi utakmice na tragu svog trenera.

"Izgubili smo dva boda, ne zato što je Schalke bio toliko dobar, već zato što nismo iskoristili svoje šanse, a imali smo ih barem šest. Ipak, devet bundesligaških utakmica zaredom nismo izgubili, osam smo pobijedili i jednu remizirali. Još dva boda danas bi nam dobro došla, ali idemo dalje. Schalke je imao tri prilike za gol i postigao dva gola."

Inače, bio je to 100. bundesligaški derbi Schalkea i Borussije, 31. put podijelili bodove. Prvi put ove sezone gostujuća utakmica Borussije završila je remijem. Niti jedna momčad u ligi nije postigla toliko golova nakon zimske stanke kao Borussia (24), koja je zabila u svakoj ligaškoj utakmici, a najmanje dva u osam od devet utakmica.

Linker
25. travanj 2024 06:53