Josip Brekalo u akciji
 AFP
TRAŽENI VATRENI

Žele ga i Milan i Atalanta, ali klub našeg velikog talenta tvrdi: ‘Njegova prodaja uopće nije tema!‘

Dosta talijanskih klubova pokazalo je interes za našeg ofenzivca, no teško će do njega...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 13. lipanj 2020. 15:26

Josip Brekalo ustalio se u momčadi Wolfsburga, posljednje dvije utakmice odigrao je u cijelosti, a trener Glasner hrvatskog reprezentativca koristi na sve tri pozicije iza centarfora Weghorsta.

Sve su pak glasnije špekulacije o mogućem odlasku 21-godišnjeg ofenzivca već ovog ljeta, a zanimanje za njega iskazali su klubovi iz Serie A, Milan, Sampdoria i Atalanta.

image
Josip Brekalo slavi nakon što je zabio gol
AFP

Uopće nije tema

Međutim, sportski direktor Vukova Jörg Schmadtke ne želi uopće razgovarati o mogućnosti odlaska igrača kojeg su prije tri godine doveli za 7 milijuna eura iz zagrebačkog Dinama.

- Njegova prodaja uopće nije tema. Vjerujem da je još uvijek daleko od svojeg vrhunca, tek se razvija kao igrač. Uostalom ni Josip nije došao k meni i rekao mi da je nezadovoljan - kazao je Schmadtke o temi Brekalo.

Prije godinu dana hrvatski reprezentativac nije bio sretan svojom ulogom i želio je otići, a tada su se za njegove usluge raspitivali Milan i Benfica.

image
Josip Brekalo na press konferenciji
afp

- Brekalo je izniman talent, nećemo ga se samo tako odreći, moramo pronaći rješenje koje će zadovoljiti obje strane - pričao je tada Schmadtke.

Sada je situacija ipak drugačija, Brekalo je važan kotačić u igri Wolfsburga, odigrao je ove sezona 36 utakmica u svim natjecanjima, uz solidan učinak od sedam pogodaka i asistencija. Ugovor s Wolfsburgom veže ga do 2023. godine i teško će se Vukovi odreći igrača od kojeg tek očekuju pravu eksploziju nedvojbenog talenta.

Linker
11. svibanj 2024 04:22