MARTIN MEISSNER
‘MORAJU BITI SRETNI‘

Zna se kad će brutalni napadač potpisati za Real? Njemačka legenda: ‘Nema što čekati, vrijeme mu je...‘

Jedan se klub posebice ističe kao favorit za dovođenje norveške senzacije.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. prosinac 2020. 09:31

Iako je u svom novom klubu tek godinu dana, mlada norveška zvijezda Erling Haaland već je odavno na radaru i jačih klubova nego što je to dortmundska Borussia. Neumoljivo trese suparničke mreže taj 20-godišnji napadač, a po mišljenju mnogih, već bi ovog ljeta mogao opet promijeniti sredinu, nakon što je u siječnju u Dortmund stigao iz RB Salzburga.

Njemačka nogometna legenda Lothar Matthaus izjavila je proteklog tjedna nekoliko rečenica koje nisu mogle proći ispod radara. Nakon što je uvršten u najbolju momčad svih vremena po izboru časopisa France Football, Matthaus je izjavio da je Haaland već spreman napustiti Bundesligu i potpisati za neke od najjačih svjetskih klubova.

Nije tajna da ga madridski Real zajedno s trenerom Zinedineom Zidaneom želi u svojim redovima. Mbappe 2021 i Haaland 2022 samo su neki od kodova "tajnih" operacija koje se namjeravaju provesti na Santiago Bernabeuu. Norvežanin je već dokazao da je kalibar za predvoditi napad kraljevskog kluba.

- Već je spreman za odlazak, a mi možemo samo biti ponosni na to što je Haaland u Bundesligi. Dortmund? Oni moraju biti jako sretni da ga imaju. To je napadač koji im i treba u momčadi. S 20 godina on je poput stroja, leti po terenu i zabija... On je za Dortmund ono što je Lewandowski za Bayern. Vođa je, a tek mu je 20 godina. Nema što čekati - rekao je Lothar Matthaus.

Haalandu ne smetaju ni ozljede, zabio je već 17 golova u 14 utakmica, a mnogi pretpostavljaju da će upravo 2022. godine, najvjerojatnije na ljeto otići iz Borussije i potpisati za Real Madrid. Iako, nije tajna da ga žele i oba mančesterska kluba te PSG.

Linker
26. travanj 2024 09:54