Joshua Kimmich

 CHRISTOF STACHE Afp
PREOKRET NAKON KORONE

Zvijezda Bayerna se posula pepelom: ‘Cijepit ću se čim to bude moguće! Ali, neki su prešli granice‘

‘Znam da imam ulogu uzora u društvu, ali i ja sam samo osoba sa strahovima‘, kaže Kimmich.
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 12. prosinac 2021. 23:23

Cijepiti se ili ne cijepiti se - pitanje je sad. Pitanje je to koje si postavljaju mnogi, pa i vrhunski sportaši. Postavljao ga je sam sebi i njemački reprezentativac i igrač Bayerna Joshua Kimmich. Mučilo ga je očito to pitanje; znanost ili "ono drugo", a onda je unatoč svim mjerama opreza koje je prakticirao kad se nije cijepio - dobio koronu.

A kad je posao u pitanju, onda dvojbi više nema i Kimich je odlučio primiti cjepivo. Pokajnički se posuo pepelom i pred kamerama ZDF-a priznao da je to trebao učiniti ranije kad je imao dogovorene termine. Iznio je detalje bolesti, pokajao se zbog dosadašnjeg oklijevanja i izjavio da će to uraditi čim prije. Imao je navodno blage simptome, izgubio osjete okusa i mirisa, ali je, na njegovu žalost, tijekom detaljne kontrole ustanovjeno da ne može trenirati jer ima dosta tekućine u plućima.

"Strahovao sam od cijepljenja, nadao sam se da ću se mjerama opreza uspjeti zaštititi od bolesti. Bio sam u karanteni i čuvao se, no bolest je ipak došla prije mene. Čim to bude moguće, cijepit ću se. Ostavio sam kolege na cjedilu, grize me savjest jer sam propustio važne utakmice. Odluči li mi klub smanjiti plaću, bit će to opravdano, shvatiti ću to. Naravno da sam svjestan da imam ulogu uzora kao reprezentativac i igrač Bayerna, ali i ja sam ipak samo osoba sa strahovima i brigama, rekao je Kimmich, ali se ipak malo pokušao opravdati kritizirajući način na koji ga navijači sada tretiraju.

"Uvijek pričamo o poštovanju, toleranciji i otvorenosti, to su vrijednosti koje sada ne osjećam, neki su prešli granice. Vrijedi poslušati čega se ljudi boje i zašto su zabrinuti kao što sam bio i ja..."

Linker
24. travanj 2024 05:12