CHRISTOF STACHE Afp
VELIK UTJECAJ U SVLAČIONICI

Zvijezda kojoj se u Bayernu ne želite zamjeriti: Presudio je Kovaču, a sada mu strpljenje testira i Tuchel

I Tuchelov prethodnik znao ga je izostavljati iz važnih utakmica i ubrzo je napustio klub
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2023. 07:53

Thomas Müller jedna je od najvećih Bayernovih zvijezda i miljenik navijača. Ponikao u omladinskom pogonu kluba debitirao je za Bayernovu prvu momčad 2008. godine i njegov je utjecaj u klubu velik. Navijači ga obožavaju, uprava ga poštuje i njegova riječ ima posebnu težinu.

A Thomas Tuchel koji je na trenerskoj klupi naslijedio Juliana Nagelsmanna često Müllera drži izvan udarnih 11, što bi se dugoročno moglo negativno odraziti po njega. U dvije Bayernove utakmice protiv Machester Cityja u Ligi prvaka Müller je ostao na klupi, a u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Herthe koju je Bayern dobio 2:0 na klupi je bio do 61. minute.

- Thomas je za nas super važan, ali ima malo problema s leđima. Željeli smo sačuvati opciju da u posljednjih pola sata zaigramo s nekim tko ima nos za gol, s iskusnim igračem koji je vrhunski profesionalac, objasnio je Tuchel.

I Tuchelov prethodnik Nagelsmann izostavljao je Müllera iz nekih važnih utakmica poput one u Parizu protiv PSG-a, a na kraju prije odlaska Bayernov napadač više nije bio njegov miljenik. Ali Tuchel ima pametniji pristup i uključuje Müllera u taktičke odluke, kao dodatni pomoćnik, produžena ruka na terenu.

I to je jako bitno, zaključuje Bild, jer Müllerov je utjecaj u Bayernu na vlastitoj koži mogao osjetiti i Niko Kovač koji ga je posjeo na klupu na duži period u listopadu 2019. godine. U studenom je Kovač smijenjen s trenerske klupe nakon visokog 5:1 poraza od Enitrachta.

Linker
25. travanj 2024 01:29