Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
IZNENAĐENI POSTUPKOM

BURNA SVAĐA PREKINULA ZIMSKU IDILU U Osijeku ogorčeni na svog igrača: 'Uložio sam cijeloga sebe u njegov razvoj, a gdje je igrao do mog dolaska...?'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 06. siječanj 2017. 18:10

Vrijeme je odmora. A koriste ga igrači i stručni stožer kao i klupski uposlenici. Trener Zekić u krugu je obitelji u Zagrebu i ponekad se nekom javi, ali u vrijeme kada je to njemu zgodno i pogodno. Sportski direktor Alen Petrović napustio je grad na Dravi na četiri-pet dana i svaki poziv osječkih ili bilo kojih drugih novinara smatra remećenjem njegova mira i odmora.

A tražili su ga u protekla dva dana mnogi. Jasno, zbog potpisa ugovora stopera Zorana Arsenića za poljsku Wislu.

- Nemam što reći i neću ništa komentirati. Kada se vratim u Osijek i nakon što razgovaram s predsjednikom kluba Ivanom Meštrovićem, možda onda. Do tada molim sve za razumijevanje, za mir u vrijeme mojih privatnih poslova zbog kojih i nisam u našem gradu. Ne mogu biti dežuran uz telefon i pojedinačno se javljati na svaki poziv ovom ili onom novinaru - kazao je Petrović.

Razumijemo, čovjek ima pravo, ali ipak je sportski direktor kluba koji bi mogao i sigurno ima što za reći u svezi Arsenićeva transfera u Wislu makar je igrač potpisao ugovor s odgodom i on će biti pravovaljan tek od 1. srpnja. Do tada je Arsenić igrač Osijeka, valjda i nadalje član udarne momčadi Bijelo-plavih.

- Ponavljam, nemam baš nikakvu izjavu o tome - zaključio je Petrović glasom čovjeka koji istinski želi mir u obavljanju privatnih obveza.

Nije ni trener Zoran Zekić bio raspoloženiji za razgovor o aktualnoj temi. Na pitanje je uzvratio pitanjem, prije nego što je bilo što drugo rekao.

- Zanima me vaš stav o Arsenićevom postupku - rekao je Zekić.

Ha, što imamo mi s tim? Ništa osim redakcijske potrebe, doći do kompletne informacije i o Arsenićevu transferu u Poljsku.

- Iznenađen sam postupkom Arsenića. To je jedino što ću kazati. Gdje je on igrao i koliko do mog dolaska u klub prije nešto više od godine dana? Uložio sam u njegov razvoj i napredak cijelog sebe. Napravio je što je napravio i nemam što reći - izjavio je nevoljko trener Zekić s jasnom porukom da ga nikakvo novo pitanje neće udobrovoljiti.

Menadžer koji je zgotovio Arsenićev transfer, Branko Hucika, nije odbio iznijeti svoj stav:

- Osijek je za produžetak ugovora Arseniću ponudio svoje uvjete. I to je bilo korektno od kluba. Samo, normalno je da svaki čovjek za sebe traži što bolje rješenje što je igrač potpisom za Wislu i učinio. Sve drugo bit će onako kako tko gleda iz vlastite perspektive. Bilo je i prijedloga da Arsenić ode iz Osijeka već ove zime, što znači da bi klub nešto u tom transferu i zaradio, ali nije prihvaćeno. Nema potrebe sada bilo što dodavati ili oduzimati. Arsenić je stavio svoj potpis, zadovoljan je uvjetima koji su dogovoreni, a ostat će u Osijeku do ljeta, do konca sezone. E sad, hoće li ga se koristiti sve dok je u njemu, to je odluka koju može donijeti samo klub. U praksi je bilo svakojakih primjera - rekao je Hucika.

Osijek, 310716.
Stadion Gradski vrt. 
Utakmica 3. kola MAXtv Prva liga 3 kolo izmedju NK Osijek - HNK Rijeka. 
Na fotografiji: Zoran Arsenic.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX

Izjave su šture, Arsenić je oprezan, svi ostali jednako tako. Makar, kod klupskih dužnosnika koje smo kontaktirali, pa i sportskog direktora Petrovića i trenera Zekić, dojam je, nazire se ljutnja. Nadali su se Arsenićevu ostanku i nisu vjerovali da je dok je s njima pregovarao držao figu u džepu. A sve govori u prilog da je bilo doista tako.

------------------------------------------------------------------

Dakako, najzanimljivije je bilo čuti igračevu priču. Javio se, ali za razgovor nije bio raspoložen.

- Stigao sam u Osijek, ali izjave neću davati. Htio bih ostati korektan. Neka se sve smiri, neka se, ako to smatraju potrebnim, očituju iz kluba. Još sam Osijekov igrač, profesionalac s važećim ugovorom i dužan sam se odgovorno ponašati. Dakle, u ponedjeljak dolazim na prozivku i početak priprema za proljeće. Toliko od mene i molim vas za razumijevanje jer drugo nemam što reći - kazao je Zoran Arsenić.

Linker
11. svibanj 2024 14:42