Srđan Vrančić/CROPIX
BURNI DANI U MAKSIMIRU

Čačić ne uživa povjerenje: 'Mamić nije kriv, treba se pitati što je napravio trener...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. srpanj 2012. 14:07

Sve se u samo nekoliko dana raspalo u Dinamu. Još početkom tjedna slušali smo optimistične najave, priče o odličnoj atmosferi u svlačionici i klubu, a sad sve izgleda kao iščekivanje kataklizme...Ante Čačić više ne uživa povjerenje u Maksimiru! Opći je to dojam nakon blijede partije protiv Intera, glavno je pitanje poslije susreta glasilo: 'Je li Ante bivši’? Službeno - nije, Čačić će i u srijedu voditi momčad protiv Ludogoreca.

Međutim, poslije prve dvije utakmice sezone svi se tresu, pitaju se može li Dinamo u tri dana promijeniti lice i pronaći put iz crne rupe. Dinamo se najblaže rečeno 'raspao’, igrači su po izlasku iz svlačionice vrtjeli glavama, neki su govorili 'ne znamo što se događa’, drugi 'znamo što je, ali to ćemo zadržati za sebe’! Dovoljno da se upali alarm pa i pitanje smjene trenera.

- Nema tko drugi, Čačić će biti na klupi. Osim ako se sutra ne predomisli - rekao je smrknuta lica predsjednik Mirko Barišić, jedini iz Dinamove vrhuške koji je želio nešto reći.

- Loš početak sezone, nije prema očekivanjima, ali to je 'bad luck’. Mislimo samo na srijedu, sve moramo učiniti da prođemo Bugare - dodao je predsjednik i odjurio s maksimirskog parkinga. Na kojemu je ostao parkiran još jedino automobil Zdravka Mamića. Osim što je nakon utakmice razgovarao s Milanom Badeljem i njegovim zastupnicima o odlasku u HSV, Mamić je razmišljao i što učiniti po pitanju momčadi.

Odnosno trenera. Čačićem nije zadovoljan, to više nije tajna, tražio je odgovore na na neke trenerove taktičke zamisli, a u subotu nije bio jedini koji se čudio, bilo je mnogo onih koji su komentirale rošade, izbor onih koji su igrali ili ulazili s klupe, kao i konačni rezultat. Međutim, do srijede je premalo vremena da bi se pronašlo pravo rješenje, pitanje je bi li novi čovjek mogao nešto promijeniti u tako kratkom roku. Zato će, kako sad stvari stoje, Čačić dobiti još jednu šansu protiv Ludogoreca, a u Dinamu će zapaliti poneku svijeću na Kamenitim vratima da sve prođe dobro, sve je više onih koji strahuju od ispadanja već na prvoj europskoj stepenici! Negdje je 'puknulo’ u modroj svlačionici, idile više nema, ne bismo se čudili ničemu do srijede. Teški dani, nema što!

- Mamić sad sigurno nije kriv, treba se pitati što je napravio trener i zašto neki igrači nisu fizički spremni - rekao je jedan ugledni član Izvršnog odbora. Dovoljan dokaz u kojemu smjeru teče voda ispod Dinamova mosta. Kao i Mamićeva reakcija. Stao je pred novinarima, ali i na pitanje što kaže na, samo kratko odgovorio:

- A što bih rekao?

I otišao... Dovoljno za zaključke, definitivno!

Linker
06. svibanj 2024 23:49