Ronald Gorsic / CROPIX
A NAKON LUDOGORECA...

Čačić ostaje na klupi Dinama: 'Mamić me nazvao i rekao da nemam razloga za paniku'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 22. srpanj 2012. 21:51

Geste na licu Zdravka Mamića govore više od riječi. Iako je premazan svim mastima, jednostavno ne može sakriti duševno stanje. Niti to pokušava. A kameni izraz u Razgradu i potom identična slika nakon Intera, uz znakovitu rečenicu “a što da vam kažem?”, nisu nudili previše šansi Anti Čačiću da će preživjeti noć. U Maksimir se uvukao strah!

No, u nedjelju ujutro trener je bio na treningu. U prijevodu, Ante Čačić će sigurno voditi momčad protiv Ludogorca. A onda...

- Zvao me šef ujutro i rekao da je sve u redu. Da nema razloga za paniku i da se trebamo smiriti i pripremiti za srijedu - otkrio je Ante Čačić.

Mamić ništa nije kriv

Ipak, preiskusan je tip da bi gazdin poziv mogao uzeti zdravo za gotovo. U Maksimiru se stvari odvijaju filmskom brzinom, najčešće bez rezona i suprotno bilo kakvoj logici. Da, nije normalno da se potencira smjena trenera nakon dvije slabe utakmice kad Dinamo čak nije ni poražen, ali zar nas povijest uči drugačije kada je Dinamo u pitanju?

- Zar bih ja bio bolji trener ili Sammir bolji igrač da mu Gulić protiv Intera dva puta nije zaustavio loptu na gol-crti? - pitao se dan poslije Čačić. Naravno da ne bi, ali...

U Maksimiru su se nakon Intera suprotstavile dvije teze. Manjina je “off the records” tvrdila kako je remi idealna prilika da se Mamić riješi Čačića koji navodno već dulje vrijeme nema njegovo povjerenje. Šaputali su kako bi to bio pozitivan šok uoči Ludogorca.

- Mamić nije ništa kriv. Treba netko pitati trenera zašto igrači nisu fizički i psihički spremni za novu sezonu - kazao nam je član Izvršnog odbora Dinama.

Međutim, oni razboritiji argumentirali su da ozbiljan klub ne mijenja trenera preko noći. I suprotno navikama, a vjerojatno i osobnom špurijusu, Zdravko Mamić u subotu je oko ponoći stao na loptu.

Prespavao je noć i dao Anti Čačiću još jednu meč-loptu. Ludugorec ne samo da se mora proći, nego to mora biti sa stilom. U suprotnom Čačića neće spasiti ni NATO!

U nedjelju ujutro znao je da ga čekamo. Veseli izraz lica, s kojim je često prilazio, stvar je prošlosti. Zna trener da je pred njim teško doba.

- Ja kao Ante Čačić - počeo je u prvom licu trener Dinama.

- Sada govorite kao Šuker - netko mu je dobacio.

Ovaj se samo kiselo nasmijao, uzeo sekundu, dvije i nastavio:

- Svjestan sam vlastite odgovornosti i koncentriram se da ekipa napravi sve da prođe Bugare - bila je uvodna rečenica Dinamova trenera. Stari dobri klišej...

Dinamo je iznad svih

- Zapravo, hoću reći da nisam sebičan u ovoj priči i najmanje razmišljam o sebi - pomalo se otvarao Čačić i odmah zauzeo gard:

- Možete mi reći da sam bahat, ali ja dajem cijelog sebe. Dinamo je iznad svih i nemam pravo drugačije razmišljati.

Potom se osvrnuo na natpise kako mu visi mač nad glavom. I on očito smatra da su novinari ti koji ga “buše”, a realnost je sasvim drugačija. Čačića smjenjuju loš dojam, vojska dušebrižnika kojima on nije po volji, a koji više od svega vole šaputati gazdi na uho te Mamićeva navika da trenere mijenja kao čarape.

- Svjestan sam da je klub medijski fokusiran i da je ovdje trener stalno na vjetrometini. I kada treba i kada ne treba. Kada bih bio zločest, podastro bih vam neke stvari, ali ne želim ulaziti u konfrontacije. Vi radite svoj posao, ali... - povukao je ručnu trener.

A kako igra Chelsea?

Možda i bolje da nema tu karakternu crtu. Jer, samo je nedostajalo da izvuče iPad i počne mahati brojkama. Tko zna gdje bi rasprava završila?

- Nitko ne govori o Chelseaju i igri kojom su stigli do naslova prvaka Europe - htio je poentirati na kraju Ante Čačić.

Kako bilo, pred Dinamom su tri dana mira uoči utakmice koja bi mogla odrediti puno stvari. U Dinamu su ranjeni i psiha im je u banani. U Maksimiru caruje strah. Cijeli vezni red na liječničkoj je skrbi, napadači ne mogu zabiti niti djeci, a protivnik izaziva respekt.

Linker
02. svibanj 2024 15:15