Admir Buljubaši / CROPIX
MODRI NIŽU POBJEDE

Čačićev Dinamo izgleda odlično: 'Govorio sam da ćemo se dizati kroz utakmice'

'Moramo nastaviti ovakvim ritmom . Veseli me što jei Sammir na pragu povratka. Kroz utakmice mu doziramo minutažu i vjerujem da će kroz koje kolo biti pravi'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. travanj 2012. 18:09

Proljetni Dinamo iz tjedna u tjedan izgleda sve bolje. Družina Ante Čačića u sedam proljetnih dvoboja stigla je do maksimalnog učinka (21 bod) s gol-razlikom 22:1. Impresivno. Jednako impresivna bila je i lakoća kojom su se Modri poigrali s Lokomotivom, koja je doživjela najteži poraz u prvoligaškoj povijesti (6:0 izgubili i od Rijeke u premijernoj prvoligaškoj utakmici u sezoni 2009/10).

- Momčad se borila svih 90 minuta, autoritativno od prve minute. Veseli me što svakim danom igramo sve bolje, a to sam i najavljivao kroz pripreme. Rezultat je uvjerljiv, a raduje me što igrači s klupe daju dodatni impuls našoj igri. Mi u svakoj utakmici moramo nastaviti ovakvim ritmom i u svakoj utakmici igrati sve bolje. To je naš cilj - kazao je trener Dinama Ante Čačić, te nadodao:

- Veseli me što je Sammir na pragu povratka. Kroz utakmice mu doziramo minutažu i vjerujem da će kroz koje kolo biti pravi.

Dinamo zaista izgleda sjajno. Kuća se gradi od temelja, a temelji današnjeg Dinama primaju čvrste konture. Čvrsta obrana sa sjajnim ofenzivnim učinkom (Vida gol i asistencija, Ibanez i Vrsaljko asistencije), lucidnim veznim redom (Badelj, Sammir i Alispahić), te efikasnim ofenzivcima (Tomečak, Rukavina...). Oči modre struke bile su uprte u Marija Šituma i Andreja Kramarića, dva Dinamova dragulja na privremenom radu u Lokomotivi. Šitum i Kramarić su se trudili, ponekad i previše solirali, alo ovo jednostavno nije bio njihov dan.

Linker
24. rujan 2024 09:17