Ilustracija
 Catherine Ivill/Getty Images
TVRDE FRANCUZI

ČAK TRI SU UTAKMICE LIGE PRVAKA ODIGRALE JAKO VAŽNU ULOGU U ŠIRENJU KORONAVIRUSA PO EUROPI Među njima je i jedna koja se igrala pred praznim tribinama

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2020. 18:22

Prema napisima francuskog L'Equipea, prva utakmica osmine finala Lige prvaka između Lyona i Juventusa koja je odigrana 26. veljače na Groupama Stadiumu bila je okidač i odigrala je jako važnu ulogu u širenju koronavirusa u Francuskoj.

"Prisutnost talijanskih navijača na toj utakmici lako je moguće pogodovalo širenju koronavirusa po zemlji", piše L'Equipe, nazuvajući okršaj 'nultom utakmicom'.

U prilog ovakvoj teoriji ide i izjava Marcela Garrigou-Grandchampa, umirovljenog liječnika, koji tvrdi da je prisutnost navijača Juventusa iz svih dijelova Italije, ne samo Torina, pridonijela širenju.

"Ta se utakmica nije smjela odigrati. Talijanski navijači iz cijele Italije su došli, ne samo iz Piedmonta koji tada nije predstavljao rizik", rekao je Garrigou-Grandchamp.

L'Equipe zaključuje kako su utakmice Lige prvaka Lyon-Juventus i Atalanta-Valencia odigrali najvažniju ulogu u širenju koronavirusa u Europi, dok Le Parisien dodaje kako je bitan faktor bila i uzvratna utakmica osmine finala LP-a PSG-Borussia Dortmund.

Iako se taj okršaj 11. ožujka odigrao u Parizu pred praznim tribinama, na tisuće navijača PSG-a tada se okupilo ispred Parka prinčeva kako bi dali podršku svom voljenom klubu.

Linker
17. travanj 2024 11:20