Srđan Vrančić/CROPIX
DINAMOVO PROLJEĆE

Calello i Sylvestr jedini gubitnici kod Čačića, pomak Krstanovića i Alispahića

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. ožujak 2012. 22:17

Osim igre i pobjeda, proljeće će poslužiti i za selekciju. Da vidimo tko može, a tko ne može igrati u Dinamu, tko može napasti Ligu prvaka, rekao je početkom polusezone Ante Čačić. Dok su rezultati neosporni, igra se još do kraja traži, selekcija je već krenula, Ante Čačić dobio je ovakav rezultat:

- Definitivno, nitko ovdje nije zalutao, svi igrači su tu jer ih trebamo i jer mogu dati svoj doprinos!

Svi su igrači, osim vratara Lončarića i Mitrovića, dobili šansu ovoga proljeća, velika većina ju je i iskoristila. Svatko na svoj način, od Vide i Tonela, Leke, Vrsaljka i Badelja, do Tomečaka koji je u Varaždinu pokazao da je još uvijek 'živ’. Pivarić je pokazao da može igrati u ovoj konkurenciji, Pokrivač se nakon prvotnog razočaranja polako budi, Beqiraj je i dalje vodeći u utrci za najboljeg strijelca lige.

Krstanović broj 1

Sammir i Rukavina hvataju zrak nakon propuštenih priprema, potez-dva će uvijek ponuditi. Nisu još pravi, od njih se u ovom trenutku previše i ne očekuje. Tu je i Ibanez, koji je nezadovoljan, ne igra puno kao jesenas, ali u Varaždinu je odigrao odličnu rolu. Ipak, od svih koji su ovog proljeća iskočili, koji će i Čačiću zadati 'glavobolje’ sklatkim brigama, dva su igrača napravila najveći pomak u odnosu na jesen i kako sada stvari stoje, osigurali mjesto u Dinamovom europskom vlaku - Ivan Krstanović i Mehmed Alispahić.

Krstanović je već zabio pet pogodaka, ona dva protiv Hajduka, naravno, imaju najveću težinu. Momak koji je kod Krune Jurčića bio u drugom planu, kojega su mnogi proglasili promašajem, dobio je novu priliku i iskoristio je. Iako najčešće ulazi s klupe, iako je zbog toga malo nezadovoljan, Krstanović je zasad broj 1 Dinamovog proljeća.

Alispahić je jesenas slomio ruku, većinu vremena proveo u oporavku, nitko nije znao koliko vrijedi. Na zimskim pripremama bo je konkurent Kovačiću i Sammiru, u takvom društvu teško je osigurati mjesto u momčadi. No, sve što je ovog proljeća odigrao, Alispahić je odigrao odlično. Zabio je već tri pogotka, bilježi dvije asistencije, svoju minutažu koristi maksimalno. U HNL-u se pokazao pojačanjem, na ljeto ga čeka i dokazivanje na europskoj pozornici. Sumnji je bilo, kao i kod svakog igrača koji dolazi iz manjeg kluba, Meša je zasad uspio.

Šimunić šteka

Osim Igora Bišćana, koji više nije u konkurenciji, među 'pozitivcima’ nismo spomenuli samo trojicu igrača. Dakle, oni koji dosad nisu zadovoljli, koji su ispod očekivanja jesu; Adrian Calello, Jakub Sylvestr i Joe Šimunić. Dok Šimunić 'šteka’ zbog objektivnih okolnosti, stalnih ozljed(ic)a - da ih nema, igrao bi - preostala dvojica su više-manje zdravi, ali imaju sve manju minutažu. Calello je u pripreme ušao kao siguran igrač prvih 11, sad je pričuva ne samo Leki već i Pokrivaču. Argentinac, koji je uživao toliko 'povjerenje’ da ga niti Vaha nije smio izbaciti iz momčadi, pao je potpuno u drugi plan.

Čujemo da je i on nezadovoljan, da 'kipi’ zbog neigranja, ali trenutačno se teško može nadati nekom većem uzletu. Jakub Sylvestr, pak, nakon što je na pripremama dobio još jednu šansu, nakon što je kod Čačića dogurao do prvih 11, sve se više gasi. Igra opet sve manje, kad igra, izostaje učinak. Iako u odnosu na jesen igra puno više, ipak je na kraju priče gubitniki, jer teško je vjerovati da će u Dinamu dočekati još jednu bitku za udarni sastav.

Linker
24. rujan 2024 05:28