getty images
BEZ OLD FIRMA

Celtic uvjerljivo vlada škotskim nogometom, ali im ipak nedostaju Rangersi

- Konkurencija je tu, ali je činjenica da kada nema Rangersa mi jednostavno nemamo pravog suparnika - priznao je menadžer Celtica Neil Lennon
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 05. travanj 2014. 15:54

Celtic je nastavio dominaciju u Škotskoj, 26. ožujka osvojio je svoju treću uzastopnu titulu prvaka i 45. ukupno. Koliko su moćni u domovini, kazat će sljedeći podatak; to je najranije osvojen naslov prvaka Škotske nakon sezone 1928/29. kada je utrka okončana 16. ožujka. Osvojio ju je - Rangers. I tu dolazimo do pravog problema škotskog nogometa, Celtic je tako nedodirljiv jer već drugu sezonu u eliti nema njegovog najvećeg rivala. U vječitoj borbi klubova iz Glasgowa Rangers je još uvijek najbolji. On u svojim vitrinama ima 54. titule najbolje škotske momčadi.

- Ljudi kažu da to nije isto, da je konkurencija slabija. Konkurencija je tu, ali je činjenica da kada nema Rangersa mi jednostavno nemamo pravog suparnika - iskreno je priznao menadžer Celtica Neil Lennon, ali i zaključio:

- No mi tu ne možemo ništa napraviti. Jedino što možemo jest stalno napredovati i biti uspješni. A Rangers će se vratiti, u to nema sumnje…

Malo-pomalo, Rangers će se vratiti. I njegovi navijači slave u posljednje dvije sezone, njihov klub okitio se naslovima koji su mu nedostajali. Nakon što je zbog bankrota 2012. prebačeni u 4. ligu, Rangers je u dvije sezone u League Two i League One bio bez ikakve konkurencije. Prošle sezone promociju, odnosno prvo mjesto, osigurali su 30. ožujka 2013. godine, a ove sezone su još uvjerljiviji. Dobili su 29 od 31 dosadašnje utakmice, gol-razlikom 93:16, i mjesto među drugoligašima sljedeće sezone izborili već 12. ožujka.