StoryEditor
 REUTERS/Dado Ruvic
DODATNE KVALIFIKACIJE

ČETIRI TURNIRA ZA SAMO ČETIRI MJESTA! OVO JE 16 REPREZENTACIJA KOJE JOŠ IMAJU PRILIKU UHVATITI EURO Evo kako Prosinečki i BiH mogu do završnog turnira

Piše: HinaObjavljeno: 20. studeni 2019. 12:37

Čak 16 reprezentacija borit će se za preostala četiri mjesta koja vode na Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine. Održat će se četiri mini turnira sa po četiri sudionika, a pobjednik sa svakog će dobiti kartu za europsko prvenstvo.

U play-offu A igrat će Island, te tri od četiri ekipe iz kvarteta Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunjska. Ždrijebom će biti odlučeno koje će tri reprezentacije ostati u ovoj skupini, a koja će preseliti u skupinu C gdje se nalaze Škotska, Norveška i Srbija.

U dodatnim kvalifikacijama skupine B nalaze se Bosna i Hercegovina, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska, a u skupini D Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Već je poznato kako će u polufinalu skupine B igrati BiH i Sjeverna Irska, te Slovačka - Irska, u skupini C igrat će Norveška i Srbija, dok Škoti još čekaju protivnika, a u skupini D snage će odmjeriti Gruzija i Bjelorusija, te Sjeverna Makedonija i Kosovo.

- Na izvlačenju 22. studenoga očekujem i predsjednika Nogometnoga  saveza BiH Elvedina Begića i čelike Saveza, tako da ćemo tek tada nešto više razgovarati o planovima za sljedeće   razdoblje - tek je poručio Prosinečki .

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group J - Armenia v Bosnia and Herzegovina - Vazgen Sargsyan Republican Stadium, Yerevan, Armenia - September 8, 2019  Bosnia and Herzegovina coach Robert Prosinecki   REUTERS/Anton Vaganov - RC1EE48BD850
REUTERS/Anton Vaganov
 

S  druge strane  izbornik   Sjeverne  Irske Michael O'Neill , nakon  razočarenja  i katastrofe  njegove momčadi  od Njemačke u Frankfurtu (1-6) u sklopu posljednjeg kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo  ipak je izrazio uvjerenje  kako taj  poraz neće ostaviti trag na igračima te da će biti potpuno spremni za utakmicu polufinala playoffa protiv BiH.

Kod domaćinstva polufinalnih susreta gledao se renking reprezetacija, dok će domaćini finalnih susreta bit će određeni ždrijebom.

Ždrijeb play-offa je na rasporedu 22. studenog, polufinala su 26. ožujka, a finala 31. ožujka.

DODATNE KVALIFIKACIJE

Play-off A: Island, te tri ekipe od četiri ekipe (Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunjska)

Polufinala:

Island - ?

? - ?

Play-off B: Bosna i Hercegovina, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska

Polufinale:

BiH - Sjeverna Irska

Slovačka - Irska

Play-off C: Škotska, Norveška, Srbija, te jedana od četiri ekipe (Bugarska, Izrael, Mađarska ili Rumunjska

Polufinale:

Norveška - Srbija

Škotska - ?

Play-off D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Polufinala:

Gruzija - Bjelorusija

Sjeverna Makedonija - Kosovo

 

 

Linker
12. rujan 2020 03:36