Dino Drpić
 Miso Lisanin / CROPIX / CROPIX
EGZODUS GLAVNIH IGRAČA

ČETVRTOLIGAŠ DOVEO NEVJEROJATNO POJAČANJE 'Nestašni' dinamovac oživljava karijeru: 'Možda ima godina, ali on je još uvijek prvoligaška kvaliteta'

Piše: V. PrišlecObjavljeno: 31. siječanj 2018. 09:24

U ponedjeljak, 29. siječnja, sa sedmodnevnim zakašnjenjem od planiranog, na teren su istrčali igrači desetoplasiranog kluba 4. HNL središte Zagreb iz Savskoga Marofa.

Na prvoj prozivci pojavilo se desetak prvotimaca četvrtoligaša Savskog Marofa. Trener Renato Jurčec trebao je početi pripreme prije 7 dana, međutim gripa je učinila svoje? Na prvoj prozivci bilo je sedmero nogometaša, pa je trener Jurčec prolongirao start za tjedan dana.

Međutim, niti 29. siječnja stanje nije bilo značajno bolje. U SRC-u Savskog Marofa pojavilo se tek desetak zdravih igrača, koje je trener Jurčec izveo na pomoćno igralište. Nakon pravog egzodusa prvotimaca u zimskoj stanci (Bjelobradić, Hanžek, Mlinarić, Štrok...), ispada da su svi glavni igrači napustili klub što je i notorna činjenica.

Dino Drpić
Tomislav Kristo / Hanza Media / Hanza Media

Ipak, u klub su od poznatih imena stigli bivši dinamovac Dino Drpić, te Matej Meštrović, nekad perspektivni nogometaš Cibalije, Kustošije i Trnja. To je zasad sve, ali daleko od toga da je prijelazni rok za deseteroplasiranu momčad 4 HNL središte gotov.

O svemu tome više je predočio trener Renato Jurčec.

- Mi zaista nemamo sreće u Savskom Marofu. Zamislio sam da ću pripreme početi sa 18 do 20 ljudi, a meni dođu njih sedmorica. Normalno da sam prolongirao pripreme za sedam dana, međutim niti jučer nije bilo nište bolje. No, početi se mora bez obzira na bolest jer situacija na tablici je sve, samo ne blistava. Još kada se zna da su klub napustili stožerni igrači, situacija je sve samo ne sjajna. Čak i teška. Radi se intenzivno na dovođenju još najmanje 7-8 kvalitetnih nogometaša, ali zna se da je tržište s kvalitetnim nogometašima oskudno. No, nekako ćemo se pokriti, selektirati momčad koja će izboriti ostanak, a od jeseni naš je cilj borba za naslov prvaka. Samo zasad smo jako jako daleko od te zamisli.

Imena Drpića i Meštrovića ipak daju nadu u uspješno proljeće?

- Imena ne igraju, već spremni nogometaši, a nama je gripa napala više od pola momčadi. Dino je unatoč godinama još uvijek rekao bi prvoligaška kvaliteta jer sam s njim radio i u Kustošiji. Neosporna kvaliteta, ali sve ostalo stoji na labavim nogama. Jedino ako vodstvo kluba nema čaroban štapić i ne dovede još 3-4 vrhunska pojačanja. A kod Savskog Marofa se nikada ništa ne zna - kazao je na kraju vidno utučen situacijom trener Renato Jurčec.

I zaista je tako. Sve stoji o uspješnim potezima predsjednika Zorana Brkljače i sportskog direktora Marija Orsaga. Ne iskemijaju li ta dvojica nešto u posljednjem trenutku, četvrtoligašu iz Savskoga Marofa crno se piše. Pa čak i selidba u niži rang. Čvrsto se nadamo da do toga neće doći. Uostalom, vrijeme će pokazati svoje. Ono je uvijek bilo najbolji sudac.

Linker
30. travanj 2024 17:04