Jure Mišković/CROPIX
JEDNOGODIŠNJA POSUDBA

Chelsea poslao Pericu na posudbu u Bredu: 'Najvažnije mi je igrati, pun sam motiva'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 18. kolovoz 2013. 14:08

I to je dakle gotovo. Malo se otegnulo da bi napokon bilo riješeno: Chelsea će svog novog profesionalca Stipu Pericu (18) na godinu dana posuditi NAC Bredi! Stipe je prošlog mjeseca na pet godina potpisao ugovor s premijerligašem stacioniranim na Stamford Bridgeu, koji mu je odmah navijestio posudbu u neki od klubova Eredivisije. Prošlog tjedna je leteći Zadranin u Zagrebu igrao za Hrvatsku U-19 izbornika Ivana Gudelja protiv Azerbajdžana (1:1) te tu i ostao čekajući nizozemsku vizu. Je li je dočekao?

- Ne još, vele da ću je dobiti za tri-četiri dana.

U međuvremenu je skoknuo do Brede, nakratko upoznao nove suigrače i trenera Nebojšu Gudelja. Ta je momčad u prva dva kola prvenstva osvojila jedan bod, kod Cambuura 0:0, dočim je kod kuće izgubila od Heerenveena kojeg vodi Marco van Basten, glatko 0:2. Očito joj treba pojačanje, napose u napadu...

- Sretan sam i zadovoljan, raspoložen, motiviran.

Iako je malo neobično krstariti Europom u potrazi za potpunom afirmacijom?

- Čak nisam stigao po stvari u London, bitno je što prije biti s kolegama iz NAC-a. Vjerujem da ću igrati, a to je najvažnije - podvukao je Stipe prepun želje za internacionalnim dokazivanjem kod famoznih Žutih štakora koje na stadionu Rat Verlegh redovito gleda gotovo svih 19.000 navijača.

- Trenutačno sam u Belgiji, u Antwerpenu, tražim stan, veći je izbor. To je tridesetak kilometara od Brede. Ove nedjelje bit ću na utakmici s Den Haagom i bodriti svoje, kojima se na prvom treningu priključujem u ponedjeljak.

Linker
19. svibanj 2024 08:33