Davor Pongračić / Cropix
MAMIĆEV KANDIDAT

CICO KRANJČAR 'HNS mi je nakon Njemačke okrenuo leđa, ali opet želim Vatrene'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. ožujak 2012. 00:28

Nakon što je kao izbornik Crne Gore na Wembleyju odigrao 0:0 u kvalifikacijama za Prvenstvo Europe, Cico Kranjčar se brzo vratio u Zagreb. Sjedili smo na jednom dobrom roštilju u zagrebačkom kvartu Vrbani. Tada je, nakon što je ishvalio 'svoju’ crnogorsku reprezentaciju, u jednom trenutku kazao:

- Želim voditi Hrvatsku u sljedećim kvalifikacijama za SP, želim s Hrvatskom biti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu!

Zamjerio mu je tu izjavu Dejan Savićević, kao i neki drugi ljudi iz tamošnjeg Saveza. Ali tada se prvi put odao. Ponovno biti izbornik Hrvata najveća je želja Zlatka Kranjčara. U to uopće ne trebate sumnjati. Uostalom, prije nekoliko dana, kad je čuo da se njegovo ime opet spominje u izborničkom kontekstu, bio je sasvim jasan.

- Spreman sam preuzeti hrvatsku reprezentaciju!

Tu je poruku poslao iz Irana, gdje mu karijera blista, vodeći je na ljestvici tamošnjeg prvenstva. Njegov Sepahan vodi i juri prema naslovu prvaka. Ako je netko slučajno zaboravio, Kranjčar je odveo Hrvatsku na SP 2006. u Njemačku, ali se nije uspio plasirati u drugi krug. Međutim, ostao je zapamćen po tome što je kao izbornik izgubio samo jednu utakmicu, protiv Brazila! Otkaz koji mu je uručio Vlatko Marković jako ga je razočarao.

- Kritike nakon SP-a u Njemačkoj najteže su mi pale. U HNS-u su se kleli da ostajem, a nije tako ispalo. Tada su mi svi okrenuli leđa - govorio je Kranjčar nekoliko godina kasnije, kad se osvrnuo na svoj izbornički posao.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
01. svibanj 2024 01:34