Goran Mehkek / Hanza Media
TRENERI NAKON ŠOKOVA

CICO OTKRIO ŠTO JE PORUČIO IGRAČIMA, SEDLOSKI OGORČEN 'Dečki su mi rekli da nije bilo penala'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. srpanj 2016. 01:10

U dramatičnoj utakmici punoj šokova Dinamo se u konačnici uspio plasirati u treće pretkolo Lige prvaka nakon što je na Maksimiru svladao Vardar 3:2. Nogometaši Cice Kranjačara gubili su u dva navrata, ali junak na odlasku, Marko Pjaca dvaput je iz jedanaesteraca vraćao stvari na početak da bi Portugalac Machado zabio za konačnih 3:2.

U 85. minuti teren je uz ovacije navijača napustio Marko Pjaca koji se na sjajan način oprostio od 'modrog dresa'. Hrvatski reprezentativac karijeru će nastaviti u dresu talijanskog prvaka Juventusa. Nakon susreta trener gostiju Goce Sedloski čestitao je Dinamu na prolasku, ali napomenuo kako je Vardar imao svojih šansi u ovoj utakmici.

- Čestitam Dinamu na prolazu, ali i svim svojim igračima koji su pružili sve što su mogli. Pokušao sam sve da dobijemo utakmicu, nismo uspjeli. Opet smo vidjeli utakmicu za gledatelje, perfektnu, s mnogo golova. Opet smo imali šanse, opet smo pogodilo okvir, ali nije išlo. Po onome što su mi momci ispričali i svlačionici, a što sam i ja vidio, prvi jedanasterac za Dinamo nije postojao. Takav je nogomet, još jedmom čestitke pobjednicima, Dinamu, želim mu daljne uspjehe. Mi smo u dvije utakmice pokazali da se možemo nositi s ovakvim Dinamom.

S druge strane Zlatko Kranjčar bio je zadovoljan ishodom.


- Želim čestitati svojim igračima na pobjedi, ali i Vardaru koji je igrao smjelo i hrabro. U najvažnijim trenucima bili smo bolji, odlučniji i odgovorniji i zasluženo smo pobijedili. Počeli smo nesigurno s lošim pasovima, pogotovo zadnja linija stoperi, koji su gubili lopte u transformaciji prema naprijed. Nismo realizirali i neke prilike, a sudac nije dosudio ni jedanaesterac nad Pjacom. Da jest, utakmica bi vjerojatno otišla u drugom smjeru. Ulaskom Benkovića dobili smo stabilnost, Machado i Antolić su dobili više slobode. Nakon tog poteza smo krenuli. Rekao sam igračima u poluvremenu da moraju biti hrabriji i odlučniji. Stoperima sam rekao da nisam tražio da oni vode igru. Poslušali su, u drugom poluvremenu bilo je bolje. Već i prva utakmica s Vardarom, pa i ona s Lokomotivom pokazala je probleme sa stoperskom linijom. Moja želja je da igramo visoko, pa tu dolazi do problema. Razgovarat ću sa stoperima, popraviti ćemo tu igru vjerujem već do utakmice s Dinamom iz Tbilisija. Pjaca je zaslužio takav sjajan oproštaj, bilo je prepuno emocija.

Linker
04. svibanj 2024 15:29