Marko Pjaca i Marko Rog
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ODLUKA JE PALA

CICO U PROBLEMIMA ZBOG TROJCA NA ODLASKU 'Ja se pripremam kao da će oni ostati ovdje'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. srpanj 2016. 10:28

Dečki, još ste ovdje? Probali smo zaskočiti dva Marka, Pjacu i Roga, momke za kojima zadnjih dana luduje Italija. Samo su se nasmijali, stalno se i smiju. I imamo dojam da je oko njih puno veća “gungula” gdje svako malo slijeću i odlijeću predstavnici Napolija i Milana, ovako na prvu, kad ih vidite na hodniku ne biste pomislili da su njih dvojica trenutno najveća priča mercata, da su pred njima transferi, koji će im promijeniti život.

Marko Pjaca u prolazu je nešto dobacio Josipu Pivariću, promukli glas otkrivao je da nešto ne štima.

- Bolestan je, imao je temperaturu, boljelo ga je grlo pa još osjeća posljedice - otkrio nam je Zlatko Kranjčar, a zbog te virozice Pjaca nije bio u kadru za utakmicu s Kopenhagenom. Inače, njih su dvojica cimeri na ovim pripremama, i inače su bliski, ali sad pogotovo kad žive u istoj sobi. Tako su se i zajedno spustili na ručak.

- Gle ih, nerazdvojni su, čuvaju se međusobno, da ne pobjegnu jedan drugome - dometnuo je netko u šali.

Ne znamo uistinu pričaju li u sobi talijanski, ili još nisu u toj fazi, ali ono što znamo jest da im je jučerašnji dan bio poput svakog drugog. Prijepodne su odradili šetnju s momčadi po šumi, onda ručak, popodnevni odmor i utakmica. Koji Pjaca, znači, nije igrao. Istovremeno talijanski novinari zovu sa svih strana i na sve strane, nude i traže informacije.

- Ovdje je sve isto kako je bilo, ništa se posebno nije dogodilo. Vidimo da Talijani pišu i govore svašta, međutim, Pjaca i Rog su ovdje i normalno treniraju - kažu ljudi u klubu.

Stići će zamjene

Cici Kranjčaru je možda i najteže. Dok priprema momčad za Vardar, traži pravu formu, stalno mu stižu ista pitanja. Bili su jučer tu predstavnici HNTV-a, glavna pitanja išla su baš u smjeru prodaje Pjace i Roga. Trener samo sliježe ramenima, što će drugo.

- Ja se pripremam kao da će oni ostati ovdje, a sad, što će biti... U svakom slučaju, njih dvojica su iznimno zdravi u glavi, potpuno usredotočeni na treninge i rade po našem programu kao i svi ostali. Nisam pričao s njima o tome, ne želim ih dodatno s time opterećivati. Oni su ovdje, bit će do Vardara sigurno - veli Cico.

Jasno, odu li njih dvojica ili jedan od njih, Kranjčar najavljuje, Dinamo će znati reagirati.
- Teško je naći igrače poput njih, oni su pokazali da su iznimno kvalitetni. Obojica su i na Euru bili odlični, kako ne bi nama nedostajali. No, mislim da imamo dovoljno kvalitete u momčadi da ih nadomjestimo, a kasnije, možda, dovedemo i neku zamjenu - rekao je Kranjčar.

I onda se sve ipak malo smirilo. U Dinamu su, čini se, definitivno prelomili - Pjaca i Rog ostaju za Vardar. Ostat će, logično, i Ante Ćorić. A nakon toga, ovisi o rezultatu. Bude li povoljan, možda se stvari već idući dan intenziviraju. Iako, i “pozitivan rezultat” relativan je pojam. Sjetimo se, baš je tako iz Dinama otišao Mario Mandžukić. Dinamo je na njegovim krilima pobijedio Koper 5:1, drugi dan je Mandžo potpisao za Wolfsburg, a Dinamo je u uzvratu visio, izgubio 3:0. Baš zbog toga u Maksimiru malo otežu, govore samo Vardar, Vardar, Vardar. Do Skoplja, očito, nećemo znati ništa.

Josip Pivarić podvlači...
- Pa kojoj momčadi ne bi nedostajali Pjaca i Rog, ili Ćorić? Oni su važni za našu igru, odu li, sigurno će nam biti teže, međutim, naši ciljevi ostali bi isti, jer i oni koji ostaju sigurno imaju kvalitetu da ostvare primarni cilj, plasman u europski play-off - tvrdi Pivarić.

Prema izjavi Pjacinog zastupnika Marka Naletilića, Milan ima malu prednost ispred Juventusa u želji da dovede mladu zvijezdu. Naletilić se u Zagrebu našao i na ručku s Adrianom Gallinalijem, direktorom Milana, dok klubovi još nisu sjeli za stol.

Linker
19. svibanj 2024 04:03