Simpozij sportske medicine

Promo

Cijela zdravstvena služba nogometnog kluba Real Madrid po prvi put u Hrvatskoj

Pokaži srce će se održati 22. rujna u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.
Piše: promoObjavljeno: 14. rujan 2022. 12:27

Zdravstvena služba nogometnog kluba Real Madrid F.C po prvi put dolazi u Hrvatsku u punom sastavu. Voditelj ove najpoznatije zdravstvene službe na svijetu dr. Niko Mihić, istaknuti liječnik dr. Jose Lopez Chichiarro, glavni fizioterapeuti prve momčadi Pedro Belon Perez i David Escriva Dominguez te voditelj fizičke pripreme Antonio Pintus sudjelovat će na simpoziju sportske medicine Pokaži srce koji će se održati 22. rujna u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

Ovi kreatori najvećih svjetskih uspjeha podijelit će svoja iskustva rada s najuspješnijim nogometašima današnjice te nas iz prve ruke upoznati sa svakodnevnim profesionalnim radom i izazovima medicinskog tima nogometnog kluba koji je u posljednjih deset godina osvojio 4 naslova prvaka Španjolske, 5 naslova UEFA Lige prvaka, 4 naslova FIFA Svjetskog kupa te predstavlja aktualno najvrijedniji nogometni klub na svijetu.

Najviše pažnje bez sumnje će zaokupiti dr. Niko Mihić, voditelj liječničke službe španjolskog nogometnog velikana Real Madrid C.F. koji je svakodnevno brinuo i brine o svjetski poznatim igračima poput Cristiana Ronalda, Sergia Ramosa, James Rodrigueza, Luke Modrića, Matea Kovačića te mnogih drugih. Ovaj hrvatski liječnik i specijalist opće i obiteljske medicine, hitnih slučajeva, kardiologije i anestezije govorit će o temi od iznimne važnosti u profesionalnom sportu naziva Patološko stanje u podlozi sportske ozljede.

Uz dr. Niku Mihića, glavni nutricionist Real Madrida Dr. Jose Lopez Chicharo govorit će o nutricionističkom pristupu i suplementaciji kod ozljede mišića koji koristi i s igračima španjolskog kraljevskog kluba. Fizioterapeuti Reala Pedro Belon Perez i David Escriva Dominguez predstavit će nam Istegnuće mišića – od mehanizma ozljede do povratka u igru, dok će kondicijski trener Antonio Pintus iznijeti svoja razmišljanja o aerobnoj evaluaciji u profesionalnom nogometu.

Tu su i domaći stručnjaci poput prof.dr.sc. Dragana Primorca koji će predstaviti Hrvatski model prevencije iznenadne srčane smrti kod nogometaša. Doc.dr.sc. Tomislav Madžar i prof.dr.sc. Milan Milošević govorit će o preventivnim sportskim pregledima i hvalevrijednom projektu od životne važnosti za zdravlje sportaša Pokaži srce. Tu su i drugi eminentni predavači i vodeći stručnjaci u području sportske medicine, kardiologije, ortopedije, neurokirurgije, fizikalne medicine i rehabilitacije.

Simpozij Pokaži srce posvećen je zdravlju sportaša, osobito pravovremenom otkrivanju i liječenju srčanih bolesti koje mogu dovesti do iznenadne srčane smrti te prevenciji i liječenju sportskih ozljeda i drugih nepoželjnih učinaka vrhunskog sporta na zdravlje sportaša. Održat će se u organizaciji Instituta za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja i Hrvatskog društvo za nogometnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske te Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

image

Marijan Kustić, Aleksander Ceferin, Tomislav Madžar

image

Niko Mihić, Tomislav Madžar

Linker
22. svibanj 2024 19:49