REUTERS/Kai Pfaffenbach
ČUDESNA IZVEDBA

'ČINI SE DA JE TO NAŠA SNAGA', KLOPP OTKRIO KOJI JE 'FORTE' NJEGOVE MOMČADI Njemački trener ponovno briljirao: 'Iskreno, ne znam kako im to uspijeva'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. prosinac 2019. 09:47

Nogometaši Liverpoola u Dohi su ostvarili povijesni uspjeh.

U finalu Svjetskog nogometnog klupskog prvenstva s 1:0 svladali su brazilski Flamengo i time prvi put donijeli Redsima pokal koji im je nedostajao u klupskoj vitrini.

Strijelac jedinog pogotka bio je Firmino u 99. minuti, nakon što je utakmica u regularnome dijelu susreta završila bez golova.

Prvi je pred medije stao kapetan Jordan Henderson:

"Bila je to zanimljiva utakmica. Siguran sam da je bilo interesantno gledati to finale, mi smo dali sve od sebe, dobro smo se držali i ostali mentalno jaki tijekom cijelog susreta. Mogli smo zabiti i koji gol više. Sve u svemu, oduševljeni smo konačnim rezultatom i izvedbom u ovim teškim uvjetima", referirao se Henderson na temperaturu koja je u Dohi iznosila 20 °C, a zbog iznimno visoke razine vlage u zraku (70-ak %) igrači su disali 'na škrge'.

Njemački stručnjak Jürgen Klopp ostat će zauvijek upisan u povijesne knjige Redsa kao trener koji je donio prvi pehar svjetskog klupskog prvaka u grad Beatlesa:

"Čini se da je to naša snaga", izjavio je Nijemac aludirajući na postizanje golova u završnicama utakmica.

"Nije da to želimo, ali izgleda kao da su nam baš takvi golovi potrebni. Gotovo svi su bili važni kao i ovaj večerašnji. Ako vjeruješ u pobjedu, nije važno hoće li se ona dogoditi u 90 ili u 120 minuta. Bitno je da imaš priliku. U trenucima kao što je ovaj ja se trudim naći prave riječi kojima bih istaknuo poštovanje koje osjećam prema svojim momcima. Iskreno, ne znam kako im to uspijeva. Čudesna izvedba protiv iznimno dobre momčadi", komplimentirao je njemački strateg svojim igračima.

Sljedeći nastup Redsi imaju protiv drugoplasirane momčadi prvenstva Leicester Cityja na tzv. Boxing Day, tradicionalno omiljen sportski dan u Velikoj Britaniji.

Linker
23. travanj 2024 21:47