Regionalni mediji o Ćiri Blaževiću

 MARKO MIšćEVIć/CROPIX, SCREENSHOTS
OPROŠTAJ OD IKONE

Ćiro glavna vijest u susjedstvu, u Srbiji pišu o epizodi s Prosinečkim: ‘Laž je da sam ga pustio u Zvezdu‘

"Nekako me strah, kad sam bio mlađi, mogao sam sve...", prisjetio se Kurir njegovih riječi
Piše: SNObjavljeno: 08. veljača 2023. 10:23

Smrt Ćire Blaževića glavna je vijest na svim sportskim rubrikama portala u regiji.

"Uvijek bez dlake na jeziku, njegovo trenersko umijeće, a pre svega karizma kojom je zračio, osvajala je navijače i ljude gdje god je radio", piše u tekstu kojeg je povodom njegove smrti objavio srpski portal MozzartSport.

image

MozzartSport o Ćiri

SCREENSHOT

Sportal.rs nazvao ga je jednim od najobožavanijih trenera na prostorima bivše Jugoslavije, a Kurir je vrlo brzo nakon smrti na naslovnici sportske rubrike smrti Ćire Blaževića posvetio tri teksta. Glavna vijest nosi naslov ‘Tužna vijest za ljubitelje nogometa‘, a posvetili su veliku pažnju i njegovoj borbi protiv teške bolesti koja ga je na kraju odnijela.

image

Sportal o Ćiri

SCREENSHOT

"Nekako me strah, kad sam bio mlađi, mogao sam sve, pobijedio sam dva raka, sad stalno gledam da mi se nešto ne dogodi", prenosi Kurir njegove riječi.

image

Kurir o Ćiri

SCREENSHOT

Informer je Ćirinoj smrti posvetio praktično cijelu sportsku rubriku. Izbrojali smo čak osam tekstova u kojima se oni bave gotovo svim aspektima njegovog života. Podsjećaju na njegovu ulogu u odlasku Roberta Prosinečkog iz Dinama u Crvenu zvezdu.

"Novinari su pisali da sam budala, kako nisam vidio takav talent. Naravno da sam ga vidio. Igrali smo prvenstvenu utakmicu sa Željezničarom u Zagrebu, a prije smo potpisali ugovor s Prosinečkim. Zaigrao je, dao gol i bio sam miran. A sada ću otkriti što nikad nikome nisam rekao, žao mi je što je lošeg zdravlja kao i ja, ali vrijeme je da ljudi nakon 34 godine saznaju istinu. Ante Pavlović poništio je taj ugovor s obrazloženjem da nije potpisan u prostorijama Saveza. Kako ćete na ulici potpisati, rekao je. Iskreno, nisam znao za to. I tako je Prosinečkog odveo u Crvenu zvezdu. To je istina, sve drugo su laži. Prosinečki i ja se ljubimo, grlimo i volimo svaki put kad se vidimo, samo čekam kad će progovoriti tu istinu. Dosta mi je priča da je Ćiro darovao Zvezdi Prosinečkog. Nije točno. Prosinečki je bio dijete, njega je vodio otac u kompaniji s Pavlovićem koji je imao relacije u Zvezdi, bio je glavni tajnik NSJ-u i obećao im je da će sve srediti. Iza mojih leđa. Bio sam previše administrativno naivan, nisam znao da je u stanju poništiti što sam potpisao", ispričao je Ćiro o toj situaciji.

image

Informer o Ćiri

SCREENSHOT

I mediji u Bosni i Hercegovini se bave Ćirom, a Klix.ba je podsjetio na neke njegove legendarne izjave.

"Ja kažem da sam bolji trener od Capella. Onda me pitaju: ‘Kako to?‘. Pa, da su Capello ili Mourinho rođeni u Travniku, došli bi do Turbeta (mjesto pored Travnika, op.a). Neka oni odu iz Travnika do vrha nogometa, ma daj", citiraju iz Klixa Ćirinu izjavu o mjestu rođenja.

image

Klix.ba o Ćiri

SCREENSHOT

"Laž je osobina budala, 22 su svjedoka da sam danas za ručku rekao: "Je**t ćemo im majku, dat ćemo im pet komada, a dvojica što su dali šesti i sedmi gol Ibra (Ibričić) i ovaj drugi će odgovarati, vjerujte mi", podsjeća portal SportSport.ba na Ćirine riječi kada je kao izbornik BiH sa 7:0 pobijedio Estoniju.

image

SportSport.Ba o Ćiri

SCREENSHOT

I slovenski mediji pišu o smrti legendarnog Blaževića. Delo mu je posvetilo veliki tekst, a portal 24Ur podsjeća kako je umro dva dana prije 88. rođendana.

image

24 ur o Ćiri

SCREENSHOT: 24UR

image

Delo o Ćiri

SCREENSHOT

O Ćirinoj smrti pišu i portali u Makedoniji i Crnoj Gori.

image

Pobjeda o Ćiri

SCREENSHOT

image

Nova Makedonija o Ćiri

SCREENSHOT

Linker
22. travanj 2024 18:04