AFP PHOTO
NOGOMETNI MERCATO

Cissokho dogovorio uvjete s Liverpoolom, Chelsea ne odustaje od Rooneyja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2013. 12:28

Cissokho dogovorio uvjete s Liverpoolom, čeka se dogovor s Valencijom

Aly Cissokho, 25-godišnji lijevi bek Valencije, otkrio je kako je dogovorio svoje osobne uvjete s Liverpoolom u slučaju transfera u taj klub. No, dva kluba zasad ne mogu usuglasiti model transfera…

- Liverpool mi je poslao ponudu i istina je da sam se s njima dogovorio za svoje uvjete. Sada je na klubovima da se dogovore oko transfera. Ako se ništa ne dogodi do kraja ovog tjedna, onda vjerojatno neću niti postati novi član Liverpoola – rekao je Cissokho, koji je prošlog ljeta stigao u Valenciju iz Lyona, u kojem je proveo tri godine.

- Problem je u modelu transfera. Liverpool me želi dovsti na posudbu uz mogućnost kasnijeg otkupa ugovora, dok Valencija na to ne priznaje i spremna je odmah me prodati. Ukoliko se na kraju sve izjalovi, nema problema, jer meni je dobro i u Valenciji – dodao je Cissokho.

CSKA: Milan je pokazao nepoštovanje i nećemo im prodati Hondu

Predsjednik ruskog nogometnog prvaka CSKA-a iz Moskve Jevgenij Giner oštro je kritizirao Milan zbog načina na koji su pokušali dovesti njihovog japanskog veznjaka Keisukea Hondu (27).

- Umoran sam od nagađanja o Hondi. Čekali smo da Milan shvati situaciju i zaustavi sve, ali to se nije dogodilo. Honda neće biti prodan Milanu, niti za 5 milijuna eura niti za 10 milijuna i gotova priča – rekao je Giner i tada otkrio razloge takve odluke.

- CSKA je ponekad voljan prodati igrače u Europu, ali postoje etički uvjeti pregovora. Nikada nećemo tolerirati ponašanje bez poštovanja. Primjerice, Milan je kontaktirao Hondu početkom 2013. godine kada na to nisu imali prava. Rekli smo talijanskim agentima da smo otvoreni za normalne pregovore, ali ako misle da ćemo popustiti par mjeseci prije isteka ugovora, onda se varaju.

Honda je ugovorno za CSKA vezan do prosinca ove godine, a onda može bez odštete otići na San Siro, no u Milanu ga žele već sada.

- Milan nam je 1. srpnja ponudio zamjenu igrača, Hondu za njihovu rezervu. Što mislite kakva je bila naša reakcija? Kasnije su isto Hondu pokušali dovesti na neke neuobičajene načine. Mogli smo postići dogovor da se Milan ponio pristojno. Ali pokušali su nam prijetiti i provocirati konflikt između Honde i CSKA-a.

- Honda zna što se događa i nema pitanja. Dobro se zna da je CSKA voljan poštovati želje igrača i transfer Vagnera Lovea u Kinu to dokazuje. Ali prema našem klubu se mora odnositi sa poštovanjem.

Mourinho: Borit ćemo se do posljednjeg trenutka za Rooneyja

Menadžer Chelseajevih nogometaša Jose Mourinho ustrajan je u namjeri da na Stamford Bridge ljetos dovede napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja.

Dosad je Chelsea za Rooneyja na Old Trafford poslao dvije službene ponude koje su glatko odbijene. No, Mourinho je svjestan Rooneyjeve želje za odlaskom i nije se spreman povući.

- Nismo trenutno u Engleskoj i ne znamo svaki detalj, ali znamo da stvari radimo na ispravan način. Poslali smo ponudu i Manchester United je reagirao, pa sada moramo vidjeti što će biti. Ne možemo napraviti više od onoga što radimo sada – rekao je Mourinho, čija će momčad američku predsezonsku turneju zaključiti utakmicom protiv Rome.

- Radimo stvari na legalan način, slanjem službene ponude klubu, bez razgovora, komentara ili direktnih kontakta s igračem. Radimo sve na etički način, pa ćemo vidjeti hoće li se što promijeniti. Nema vremenskog ograničenja i imamo napadača u našoj momčadi. Identificirali smo igrača kao nekog koga bismo voljeli imati u našim redovima. Radimo sve na etički način i radit ćemo to do posljednjeg dana.

U međuvremenu je portugalski stručnjak odbacio ideju o mogućoj prodaji Davida Luiza Barceloni koja je ponudila 40 milijuna eura za brazilskog stopera.

- Moj savjet za njih bi bio da potraže drugog igrača jer samo gube vrijeme. Ne želimo izgubiti naše najbolje igrače. Nema šanse.

Linker
19. svibanj 2024 09:35