ENGLESKA

City deklasirao Newcastle

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2013. 01:08

Nogometaši Manchester Cityja na uvjerljiv su način započeli novu sezonu u engleskoj Premierligi, sa 4-0 pobjedom nad Newcastleom na Etihadu...

Bila je to premijerna premierligaška utakmica za Manuela Pellegrinija kao trenera "građana", a teško je čileanski stručnjak mogao poželjeti bolji start.

Njegova je momčad od početka dominirala susretom i stvarala prilike, a prvi je gol zabila već u 6. minuti kada je David Silva glavom s ruba peterca pospremio jednu ničiju loptu u mrežu nakon ubacivanja Edina Džeke s lijeve strane. Zanimljivo, bio je to omalenom španjolskom veznjaku 15. premierligaški gol u karijeri, ali prvi koji je zabio glavom.

Na 2-0 povisio je u 22. minuti Sergio Agüero preciznim prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca nakon Džekinog proigravanja, a u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena bespotrebno je isključenje zaslužio Newcastleov branič Steven Taylor zbog udaranja Agüera u glavu.

U drugom je dijelu City s igračem više pronašao put do mreže Tima Krula još dva puta, a strijelci su bili Yaya Toure iz prekrasnog slobodnog udarca i "džoker" s klupe Samir Nasri nakon proigravanja Pabla Zabalete.

City je u ovom susretu predstavio i tri ovoljetna pojačanja, Jesusa Navasa i Fernandinha koji su započeli susret, te Alvara Negreda koji je ušao s klupe pred kraj.

Premierliga, 1. kolo:

Manchester City - Newcastle 4-0 (Silva 6, Agüero 22, Toure 50, Nasri 75)

Linker
22. rujan 2024 05:39