ARGENTINAC POLUDIO

City suspendirao Teveza na dva tjedna! Mancini poručio Džeki da 'odj... u Bosnu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2011. 13:05

Nogometni klub Manchester City odlučio je suspendirati svog napadača Carlosa Teveza nakon što je ovaj odbio ući u igru u utakmici 2. kola Lige prvaka protiv Bayerna u Münchenu.

"Manchester City potvrđuje da je Carlos Tevez suspendiran na dva tjedna. Cijeli slučaj za vrijeme utakmice Lige prvaka igrane u utorak u Münchenu se još uvijek razmatra. Igrač ne smije trenirati s prvom momčadi, kao ni biti u konkurenciji za utakmice do daljnjega", stoji u klupskom priopćenju.

Roberto Mancini je nakon utakmice izjavio da Tevez više nikada neće nastupiti za njegovu momčad, dok je ovaj na to rekao da nema podršku menadžera, te da je bio bolestan i da je to razlog njegovog odbijanja ulaska u igru.

Obrambeni nogometaš Manchester Cityja Pablo Zabaleta, koji je sjedio odmah do Carlosa Teveza u vrijeme kada je ovaj odbio ući u igru protiv Bayerna (poraz 2-0) u susretu 2. kola skupine A Lige prvaka, otkrio je da Argentinac jednostavno nije želio igrati.

Tevez je, nakon izjave menadžera Roberta Mancinija da je odbio igrati, tvrdio da je došlo do nesporazuma i da se osjećao loše te da zato nije ulazio u igru. Međutim, Zabaleta je za Daily Mirror otkrio da nije bilo nikakvog nesporazuma kako Argentinac tvrdi.

- Carlos jednostavno nije želio igrati. Svaki igrač ima drugačiji karakter i svjestan sam da nikome nikada nije lako kada mora sjediti na klupi, ali jednostavno nas je puno u momčadi i to je realnost – rekao je Zabaleta.

- Moramo pokušati pomoći Tevezu. On je za nas vrlo bitan igrač i shvaćam da mu je teško jer se ove sezone i nije naigrao. Ponekad je to, pogotovo za napadače, vrlo frustrirajuće. Sjedio sam pored njega, ali nisam vidio cijeli incident jer sam gledao utakmicu ili razgovarao s nekim kada se to događalo – veli Argentinac.

Nizozemac Nigel de Jong smatra da se ovakve situacije moraju što prije riješiti i da se ne smiju povlačiti po nekoliko tjedana kroz novine, a još manje kroz svlačionicu.

- Uvijek to morate brzo riješiti. Svi znaju što se kod nas događa jer smo mi Manchester City. Ali, ne smijemo dopustiti da nam to poremeti koncentraciju – rekao je De Jong.

- Nisam vidio cijeli događaj pa ne mogu objektivno prosuditi što se dogodilo. Međutim, takve se stvari događaju i u ostalim klubovima. Barcelona i Real također imaju problem s "viškom" kvalitetnih igrača koji su nezadovoljni sjedenjem na klupi. Jedina je razlika što je kod nas to isplivalo na površinu dok se njihovi problemi rješavaju iza očiju javnosti – smatra Nizozemac.

Izravni "krivac" zbog kojeg Tevez igra manje ove sezone je Sergio Agüero koji je ove sezone za "građane" u osam utakmica postigao isto toliko pogodaka.

- Mancini je menadžer i on donosi takve odluke. Jedino što mi možemo učiniti je prihvatiti iste – rekao je za The Sun Agüero.

- Carlos je odličan igrač, ali ne mogu mu ući u glavu da bih shvatio zašto ovo radi. Tužan sam zbog ove situacije. Istina, Carlos ne igra previše, ali tu su i drugi igrači koji ne igraju previše. Mancini i Tevez su dvojica odraslih ljudi i to moraju riješiti između sebe. Vidjet ćemo što će biti – zaključio je Kun Agüero.

Mancini Džeki: 'Odj... natrag u Bosnu'

Zanimljiva je bila i konverzacija između trenera Roberta Mancinija i nezadovoljnih igrača za vrijeme drugog poluvremena protiv Bayerna. Prvo je Talijan nezadovoljnom Džeki poručio da 'odj... natrag u Bosnu', a potom je i Tevezu istim riječnikom poručio da se vrati u Argentinu.

Linker
24. rujan 2024 06:29