REUTERS/David Klein
PIŠU ŠPANJOLCI

CONTE DEFINITIVNO OTPAO? NOVI DETALJI OTKRILI POZADINU PREOKRETA 'Ne radi se o novcu, možda je osjetio da nisu svi zadovoljni njegovim dolaskom'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2018. 18:18

Antonio Conte već nekoliko dana puni naslovnice zbog navodnog preuzimanja klupe Real Madrida. Poraz 'kraljevskog kluba' od Barcelone u nedjeljnom El Clasicu (5:1) trebao bi biti koban za Julena Lopeteguija, a od tada se dolazak talijanskog stratega činio kao gotova stvar.

No, sada izgleda da su se stvari zakomplicirale pa tako španjolska Marca donosi vijest da je došlo do preokreta i da su odjednom Santiago Solari i Roberto Martinez postali glavni kandidati.

Tijekom današnjeg dana trebali bi se u Madridu sastati čelnici kluba, a s tog susreta bi trebala stići i konačna odluka o budućnosti Reala.

Conte je cijelo vrijeme bio favorit broj jedan, ali komplikacije u pregovorima sada na tu poziciju prvo guraju trenera druge ekipe Solarija koji bi prema većini informacija gotovo pa sigurno trebao povesti ekipu barem u utakmici španjolskog Kupa koja se igra u srijedu. Izbornik Belgije Martinez je iza njega najizglednija opcija.

Što se skriva iza velikog preokreta?

Španjolski AS se pozvao na izvještaj s televizije Cuatro prema kojem je Conte definitivno otpao.

"Talijan je donio odluku nakon što je jako dobro razmislio. Pravi razlog zbog kojeg su propali pregovori je nepoznat, ali ne radi se o financijskoj strani priče. Možda je Conte osjetio da nisu svi u svlačionici zadovoljni njegovim dolaskom", stoji u izvještaju koji se podudara s nekim ranijim nagađanjima prema kojima se dio svlačionice usprotivio, prije svega golman Thibaut Courtois koji je s njim još u Chelseaju teško pronalazio zajednički jezik.

Ako izbor padne na Solarija, onda bi on u jednoj kombinaciji mogao postati samo privremeni trener koji bi vodio klub do kraja sezone, a time bi Real kupio dovoljno vremena za pronalazak stalnog rješenja.

Rezultati by SofaScore

Linker
03. svibanj 2024 08:56