Ronald Gorsic / CROPIX
NAPADAČ NA ODLASKU

Čop na izlaznim vratima Dinama: Sporting, Fener i Bešiktaš žele dovesti špicu

Osim Čopa, najzanimljiviji artikl u maksimirskom izlogu jest Marcelo Brozović!
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 01. srpanj 2014. 13:39

Odlična sezona Duje Čopa, 32 njegova gola u 50 utakmica, poziv na širi popis reprezentativaca te ulazak u najbolje igračke godine prometnule su ga u traženu robu tijekom ljetnog nogometnog mercata. Kako saznajemo, za naboljeg strijelca Dinama veliki interes su pokazali turski velikani Fenerbahçe i Bešiktaš, grčki Panathinaikos te Sporting iz Lisabona. Svi oni spremni su honorirati svoju želju s tri milijuna eura na ime odštete Dinamu za Čopa. No, ta cifra ne zadovoljava apetite kluba iz Maksimira koji je, kako saznajemo, donju granicu za otvaranje pregovora postavio na sedam milijuna eura, a vjerojatno bi se našli na pet.

Igrački kadar

Osim toga, jedan od uvjeta na kojima bi klub iz Maksimira tijekom pregovora mogao inzistirati jest ostanak Čopa do kraja europskih kvalifikacija. Dinamo je puno uložio u igrački kadar i dok je plasman u skupinu Lige prvaka želja, onaj u Europsku ligu nameće se kao imperativ, a odlazak najboljeg strijelca nikako se ne bi uklopio u planove...

- Za sada nema ponuda iz kategorije onih koje se ne odbijaju i vjerujem da ih neće biti do kraja prijelaznog roka. Zna se koje su naše ambicije i kadar koji potreban da ih ostvarimo. Ne želim gatati, ali ako će se slučajno nešto i dogoditi s transferima stožernih igrača, onda je najbolje da ostanu ovdje do kraja europskih kvalifikacija - jasan je Zoran Mamić.

Upravo zbog toga bi bilo najbolje da Dinamo pronađe zajednički jezik s turskim Fenerbahçeom koji slijedeće sezone neće nastupati u europskim natjecanjima zbog kazne Uefe koju je turski klub dobio zbog sudjelovanja u namještanju utakmica.

Drugo važno pitanje jest tko bi zamijenio Čopa u Maksimiru. Dejan Radonjić ostavio je pozitivan dojam u uvodnom dijelu priprema, ali na njemu se vide posljedice tri godine pauze od nogometa i bivši junior Bayerna treba neko vrijeme da se fizički spremi za razinu potrebnu za Dinamo.

- Nema dvojbe kako je Duje Čop u prednosti na poziciji centralnog napadača, ali svaki trening i utakmica je mjesto za dokazivanje. Iz moje pozicije trenera nema većeg zadovoljstva od onog kada imam situaciju da mogu birati - tvrdi Zoran Mamić koji osim Radonjića i Čopa ima na raspolaganju i Armina Hodžića koji je u Dinamo stigao iz sarajevskog Željezničara gdje ga je svojevremeno Liverpool ostavio na posudbi. Međutim, i on radi prema posebnom kondicijskom programu i pitanje je kada će ući u konkurenciju. Dakle, u slučaju da Čop zaista ode iz Dinama, pitanje je tko bi ga zamijenio. U prijevodu, Mamić bi definitivno krenuo u nabavku novog napadača...

- Još nismo odustali od napadača čije ime smo podcrtali, ali za sada tu još nema novosti.

Europske kvalifikacije

A osim Čopa, najzanimljiviji artikl u maksimirskom izlogu jest Marcelo Brozović! Nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu podigao je zanimanje europskih klubova i vrlo lako bi se moglo dogoditi da nakon europskih kvalifikacija napusti Dinamo.

- Stigla je ponuda Intera iz Milana od pet milijuna eura, ali smo je odbili - kazao je Zdravko Mamić tijekom televizijskog nastupa u emisiji “Sport nedjeljom” i time dao do znanja da Brozovića neće pustiti ispod sedam, osam milijuna eura...

Marcelo Brozović je u nedjelju stigao na pripreme u Moravske toplice i Mamić tvrdi kako je u idealnom fizičkom stanju.

Linker
06. svibanj 2024 06:13