Reuters/Carl Recine
DOBRA VIJEST ZA HRVATSKU

CRISTIANO RONALDO GA JE NEDAVNO MOLIO ZA MILOST I PONAVLJO 'NISAM KRIV' Hrvatska ne gube utakmice u kojima joj sudi ovaj iskusni Nijemac

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 12. listopad 2018. 17:19

Prije nekoliko tjedana Cristiano Ronaldo ga je molio za milost i ponavljao “nisam ništa učinio”, no crveni karton nije mogao izbjeći.

Iskusni Felix Brych (43) bio je nepokolebljiv, a svoju prvu međunarodnu utakmicu nakon okršaja Valencije i Juventusa u Ligi prvaka odradit će večeras na Rujevici.

Čisto statistički, za Hrvatsku je to dobra vijest jer je od četiri utakmice koje joj je sudio Nijemac dobila njih tri, a remizirala jednu. Redom su to bile utakmice s Bjelorusijom (3-1, kvalifikacije za SP 2010.), Turskom (3-0, kvalifikacije za Euro 2012.), Srbijom (1-1, kvalifikacije za SP 2014.) te Ukrajinom (2-0, kvalifikacije za SP 2018.).

Na SP-u je Brych sudio utakmicu između Srbije i Švicarske (1-2), nakon koje se Srpski nogometni savez žalio Fifi, a Brych više nije dobio šansu u Rusiji. Spomenimo i da je ove sezone podijelio već dva crvena kartona; osim Ronalda, isključio je i Léa Matosa u utakmici PAOK-a i Benfice. J vz

Linker
04. svibanj 2024 18:27