Getty Images
NAJTEŽI DANI

CRNI VIKEND MILANSKIH KLUBOVA, KOD ROSSONERA JE ZAVLADAO KAOS 'Osramotili smo se, potpuno smo izgubili glave...'

ŠOKANTNI PORAZI Gattusova momčad pala je kod Verone, momčadi iz zone ispadanja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. prosinac 2017. 16:06

Dva milanska nogometna velikana imali su baš crni vikend. Inter u subotu na domaćem terenu nije uspio opravdati status favorita i upisati pobjedu u ogledu s Udineseom, izgubio je rezultatom 1:3. Bio je to neočekivani ishod, kiks kakav se nije očekivao od Ivana Perišića i društva. Međutim, Udinese također ne igra loše u zadnje vrijeme, njihova je pobjeda zaslužena.

Milan se, pak, potrudio prirediti još jedno veliko razočaranje svojim navijačima, kao da ih već nije bilo dosta ove sezone. Novi kineski vlasnici upumpali su u klub silne milijune, u ljetnom prijelaznom roku doveden je niz igrača, ali sve to skupa nije bilo dobro odabrano ni posloženo. Ceh je za sve to platio trener Vincenzo Montella, koji je dobio otkaz zbog loših igara i rezultata, a na klupi se nastavio mučiti i njegov nasljednik Gennaro Gattuso.

Prvo je u pretprošlom kolu u posljednjoj minuti sudačke nadoknade ispustio pobjedu protiv Beneventa i to zahvaljujući pogotku kojeg je glavom postigao suparnički vratar, pa je s pričuvnim sastavom u rezultatski nevažnoj utakmici izgubio protiv Rijeke na Rujevici u Europskoj ligi, da bi jučer doživio poniženje na gostovanju kod Verone, koja je slavila s uvjerljivih 3:0.

Ta Verona nalazi se u zoni ispadanja, do nedjelje je ostvarila tek dvije pobjede u 16 kola uz samo 14 postignutih pogodaka, no protiv Milana je izgledala poput momčadi iz vrha ljestvice. Hrvatski reprezentativni napadač Nikola Kalinić počeo je susret u prvoj postavi Milana, a u 57. minuti zamijenio ga je Silva.

- U prvih 25 minuta nismo izgledali loše, igrali smo dobar nogomet, ali smo iz prve prilike primili pogodak. Mislim da je drugi gol stvorio pravu dramu, jer smo potpuno izgubili glave. Kao što nam se to često događa, potpuno smo se izgubili nakon što se pojavila prva poteškoća. Osramotili smo se, ali moramo gledati prema naprijed - rekao je Gattuso.

U čemu je problem?

Navijači su, dakako, nezadovoljni sa svime, a nedavno su opet napali mladog vratara Donnarummu, kojeg bi menadžer Raiola rado odveo iz Milana.

- Bilo bi lako reći da su stvari koje se događaju izvan terena utjecale na nas, ali igrači dobivaju plaće na vrijeme, a u svlačionici nemamo problema. Moramo vidjeti zašto nam se događa da igramo dobro i izgledamo spremni postići pogodak, ali nakon prvog problema ne reagiramo, ili reagiramo na kaotičan način i bez ikakve organizacije. Ne sviđa mi se to - poručio je Milanov strateg.

Inter je pak propustio priliku ostati na vrhu, nakon prvog poraza ove sezone pretekli su ga Napoli i Juventus, uzbudljiva utrka za scudettom se nastavlja.

- Bilo je to malo neočekivano, osobito nakon što smo odigrali dobro u prvom poluvremenu. Nismo naše prilike realizirali onako dobro kao inače, ali smo ih stvarali. U drugom poluvremenu napravili smo previše jednostavnih pogrešaka i Udinese je uspio postići dva pogotka za pobjedu. Bili su izvrsni u nastavku, a mi smo bili slabi. Moramo izvući pouku da u ovakvoj ligi s vrlo malim razlikama smanjivanje intenziteta dovodi do gubitka bodova - prokomentirao je ovaj neuspjeh Interov trener Luciano Spalletti.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
04. svibanj 2024 16:01