Elsa/Getty Images
DOBIO I KAPETANSKU VRPCU

CRNO-BIJELI DO KRAJA KARIJERE: VIDA PREGOVARA O PRAKTIČKI DOŽIVOTNOM UGOVORU Mediji oduševljeni: 'Baš je ovih dana pokazao da je pravi lider!'

DOMAGOJ VIDA Hrvatski reprezentativac ipak neće napustiti Tursku
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. srpanj 2019. 16:21

Domagoj Vida ostaje u Bešiktašu gdje bi mogao završiti karijeru, a Marjana Mrmića želi Fenerbahče! Dvojica Hrvata bili su protekle sezone zajedno u klubu koji je promijenio stručni stožer. Umjesto Senola Günesa, izbornika reprezentacije, novi je šef Abdullah Avci. On ne računa na Marjana Mrmića jer ima svoje ljude, međutim rado bi ga vidjeli kao trenera golmana u drugom istanbulskom klubu.

Zadovoljan životom

I dok je Mrmić trenutačno na odmoru i zna da ga čeka posao u nacionalnoj vrsti, čak i ako se ne vrati u grad na Bosporu, Vida je miran što se tiče nastavka karijere. On je u Bešiktaš došao u siječnju 2018. godine i ima ugovor koji ga veže još tri sezone. No, započeli su pregovore da potpiše novi do 2025. Ako se dogovore, a informacije iz Turske govore da se to očekuje, Vida će se praktično vezati za Crno-bijele do kraja karijere.

Svojedobno je bilo pregovora s drugima, pogotovo je u jednom času, proteklog siječnja, ozbiljno djelovala opcija s Romom, međutim Vida u klubu iz srca Istanbula zarađuje oko 3,5 milijuna eura po sezoni, a to je za svakoga tko ga je tražio bio golem zalogaj. Usto, i Bešiktaš je postavljao visok odštetni zahtjev. Premda je financijska kriza, u Bešiktašu sada kažu da su s Vidom vrlo zadovoljni, njemu se također iznimno sviđaju i klub i grad, općenito život u Istanbulu.

- U Bešiktašu sam jako sretan - više je puta rekao u intervjuima.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group I - Besiktas v KRC Genk - Vodafone Arena, Istanbul, Turkey - October 25, 2018  Besiktas' Domagoj Vida in action with Genk's Mbwana Samatta      REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Dobio je i kapetansku vrpcu, a novinari ovih dana javljaju da se ističe na pripremama i opravdava ulogu lidera ekipe. Još nakon odlaska Pepea on je postao zapovjednik obrane. Pobjedom nad Kocaelisporom 7:1 završili su uvodni dio u Istanbulu, a danas, 24. srpnja, nastavljaju uigravati ekipu i dizati formu u Austriji.

Vida je rođen 29. travnja 1989. godine. Ako bi se obvezao na vjernost Bešiktašu do 2025. i kad bi doista tako dugo ostao u klubu, imao bi 36 i vjerojatno objesio kopačke o klin. Ili odigrao još sezonu-dvije za Jedinstvo iz Donjeg Miholjca. Za gušt. Već je pokrenuo i druge poslove izvan nogometa...

Koliko je vjerojatno da će Vida toliko dugo izdržati na istoj adresi nije presudno, ovog ljeta ostaje u Bešiktašu, a sigurnost pozicije u momčadi trebala bi mu pomoći da u što boljoj formi dočeka rujanske utakmice reprezentacije. U “kockastom“ dresu na nekoliko zadnjih utakmica nije bio na razini sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, no u izbornikovim očima ima kredit. Vida, kad je koncentriran i spreman, i dalje je čovjek na kojeg se Vatreni mogu osloniti. Međutim, mora biti takav…

Želja je novi naslov

Prije Turske, u koju je stigao u siječnju 2018. godine, profesionalni nogomet igrao je za Osijek, Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb, koji mu je revitalizirao karijeru nakon stagnacije u Njemačkoj, i Dynamo Kijev. Za Vatrene ima 75 nastupa, a vrhunac karijere mu je srebro iz Rusije. - Bio sam prvak s Dinamom i Dynamom. Želim i s Bešiktašom - također je kazao Vida.

Čini se da će imati dovoljno vremena ganjati i tursku titulu. Iako se u nogometu nikad sa sigurnošću ne zna, tko zna kakva ponuda može sletjeti u nekom času i promijeniti priču. Jednom, u budućnosti.

Vida u Bešiktašu

56 utakmica

4360 minuta

4 gola

1 asistencija

11 žutih kartona

2 crvena kartona

Linker
26. travanj 2024 10:06