Amer Gojak
 MARKO TODOROV/CROPIX
SN otkrivaju

Čudna situacija: Dvojica igrača Dinama još uvijek nisu potpisali smanjenje plaća, ovo je razlog

Zašto klub nije obznanio da su ta dvojica igrača ostali nepotpisani na aneks ugovora
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. svibanj 2020. 07:59

Potpisati ili ne potpisati, to je pitanje! Drama hamletovskih razmjera odigravala se u Dinamu kad se radilo o smanjenju plaća. Zbog tih potpisa priča se i pretvorila u tragediju poput one danskog kraljevića. Dobro, nitko nije poginuo u dvoboju Dinama protiv trenera Bjelice, stručnog stožera i igrača, ali je trener otišao, a njegovi suradnici dobili su otkaze. Mogli bismo kazati da su “poginuli”, metaforički. Bila je to priča koja se danima čitala poput nekog pitkog štiva, a u javnosti su se uzgajali suprotstavljeni stavovi, neki su navijali za Upravu, neki za trenera i plave dečke.

Nakon što je konačno kraj priče potpisan s “the end”, iz Maksimirske 128 su poručili da je sve, kad su igrači u pitanju, sjelo na svoje mjesto, da su na kraju svi stavili potpise na ugovore o smanjenju plaća, te da se kreće u novo razdoblje modrog kluba.
Međutim, otkrivamo, nisu svi igrači Dinama potpisali smanjenje plaća. Dvojica su olovke ostavili u džepu, svoj potpis nisu stavili Amer Gojak i Izet Hajrović. Ostaje čudno zašto klub nije obznanio da su ta dvojica igrača ostali nepotpisani na aneks ugovora...

Jučer smo se raspitivali zbog čega se to dogodilo. Kad je u pitanju Amer Gojak, onda je priča posve jasna, nema tu nikakvih posebnih problema, on će uskoro potpisati ugovor o smanjenju plaća.

Sve se odužilo

Kako su nam rekli iz Gojakova tabora, “smatrajte da je taj ugovor već potpisan”. Dakle, kao što smo već pisali, Gojak je bio u Sarajevu, kad se vratio morao je u izolaciju, pa se sve malo odužilo. Čeka se zapravo da tata Ahmet stigne u Zagreb, pa da se riješi i taj potpis. Tata se itekako brine za karijeru svoga sina, pa je logično da i on bude prisutan kod tog potpisivanja ugovora o smanjenju plaće.
Inače, obitelj Gojak je jako povezana, Amer je to često puta naglašavao.
- Moja obitelj je najvažnija za moj uspjeh. Majka Dika, tata Ahmet i brat Moamer. Tata i mama žive sa mnom u Zagrebu, a brat ne može zbog posla, on je policijski inspektor. Vidite, imam i podršku i zaštitu. I kad nije bilo dobro, oni su uvijek tu, dosta me savjetuju. Puno razgovaram s njima, to mi puno znači - rekao nam je Amer u jednom razgovoru.

image
Izet Hajrović i Amer Gojak
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Dakle, Gojak će potpisati, tu ništa nije sporno, nikad nije niti bilo u odnosu toga igrača i kluba.
Druga je priča Izet Hajrović. Istina, jučer su nam u klubu na pitanje zašto Hajrović nije potpisao kazali “sve je pod kontrolom”. Je li sve pod kontrolom? Činjenice stoje ovako. Hajrović ima ugovor s Dinamom do 31. prosinca 2021. godine, dakle još godinu i pol dana. Realno, gotovo je nemoguće vjerovati da će toliko ostati u plavom klubu, makar u teoriji Hajro može kazati “fućka mi se, imam ugovor”. Njegova plaća je iz onog prvog najskupljeg razreda, iznosi 850 tisuća eura bruto.

U tu prvu platežnu kategoriju spadaju još Livaković, Petković, Oršić, Ademi, Theophile-Catherine i Gavranović. Hajrović definitivno nije u dobrom razdoblju svoje karijere i u Dinamu bi ga vrlo rado vidjeli na nekoj drugoj adresi. Uostalom, rekli su mu da ako pronađe klub, da će ga pustiti bez problema, ako ponuda, naravno, bude zadovoljavajuća.

image
Dinamovci koji su potpisali ugovore
SN

No, koliko znamo, ponude za Hajrovića još nema. Zato bosansko-hercegovački nogometaš možda malo oteže s potpisivanjem ugovora o smanjenju plaće, jer drži da će se kod mogućeg odlaska iz plavog doma vrtjeti mnoge financijske kombinacije. Obično je tako kod nogometnih transfera, ima natezanja, često je povuci-potegni, borba je za svaki euro.

Pitanje premija

Da podsjetimo, Dinamo je ovako skresao plaće... Trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima, trećina primanja isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice Dinama, trećina primanja neće se isplatiti trajno. Ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. godine.

Naravno, svi igrači nisu bili u istim pozicijama, pa se nakon prvog odbijanja potpisivanja ugovora razgovaralo, došlo se do adekvatnog dogovora i na koncu su svi stavili potpise osim Gojaka i Hajrovića.
S Gojakom je očito sve u redu, kažu da će biti i s Hajrovićem, da ni on ne pravi nikakve probleme. Treba vjerovati da će i biti tako.
Usput, Dinamovi igrači koji bi bili prodani u ljetnom periodu ne bi dobili premije predviđene se za osvajanje prvenstva ili Kupa jer Dinamo nema načina kako im isplatiti taj novac kada više nisu igrači kluba.

Linker
22. travanj 2024 01:44